vrijdag 11 september 2009

Reintjes wil Som achterna

Jeroen Reintjes
Jeroen heeft tijdens de Sevenaer Run een scheurtje in de peesplaat van zijn voet opgelopen en heeft daarom niet meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap 10 kilometer in Tilburg.
…..
Jeroen Reintjes is een ontluikend talent in de atletiek. Of hij de absolute top haalt, zoals zijn idool Bram Som, is uiteraard koffiedik kijken. Aan zijn passie en instelling zal het zeker niet liggen. "Ik leef helemaal voor mijn sport en heb er alles voor over om mijn droom te verwezenlijken", vertelt de pas negentienjarige Didammer. Dit jaar liep Jeroen Reintjes zich stilaan in de picture. Zo veroverde hij in februari in Apeldoorn op het Nederlands kampioenschap indoor een bronzen medaille op de drie kilometer bij de A-junioren. De atleet van het Achterhoekse Atletico’73 en het talententeam Running Team Achterhoek was echter niet in staat in juli van dit jaar op de buitenbaan dit kunststukje te herhalen. Hij moest in Emmeloord genoegen nemen met de vijfde plaats. " Toen stond er wel een heel sterk deelnemersveld. Hooguit dat ik een plaatsje had kunnen opschuiven."

Bijna zou Reintjes zich nog een Nederlandse titel verwerven. In juni werd hij op het nationale kampioenschap op de tien kilometer weliswaar eerste bij de junioren, maar de ceremonie protocollaire ging niet door. Die titel werd niet erkend, omdat er slechts twee deelnemers over de baan snelden."De langere afstanden zijn bij veel jongeren minder populair, althans op de baan", verklaart Reintjes, die op zondag 6 september bij het NK tien kilometer op de weg in Tilburg wel iedereen verwacht. "Ik wil daar meedoen om de medailles, maar het zal heel lastig worden om op het podium te komen. Jesper van der Wielen en Wesley Pauel zijn heel sterke lopers. Als ik op het podium zou komen, kan ik mijn geluk niet op. Dan heb ik het fantastisch gedaan."

Zijn doelstelling is om aansluiting te krijgen bij de vaderlandse top. Met zijn trainer Henk Peters is een meerjarenplan opgesteld dat de derdejaars CIOS-student, die uit het goede hout is gesneden, stapje voor stapje naar zijn doel moet leiden. "Volgend jaar bij de senioren zal een moeilijk jaar worden. Het niveau ligt veel hoger. Maar ik neem de tijd om me te kunnen doorontwikkelen. Alleen met talent red je het niet. Je moet ook de juiste drive hebben." Jeroen Reintjes kan passie voor het hardlopen bepaald niet ontzegd worden. "Ik kan niet zonder. Ik laat mijn biertje ervoor staan. Ooit wil ik me kwalificeren voor een internationaal toernooi. Dan komt mijn droom uit."
….. 

Geen opmerkingen: