woensdag 16 september 2009

Rekken Oldenkotteloop 5,3 km - 20,47 min - 4e plaats

Jan Rademaker, deelnemer aan de 10,9 kilometer

Gelijk nadat ik bovenstaande foto heb gemaakt, komt er iemand van de organisatie van de Oldenkotteloop naar mij toe met het verzoek om geen foto’s meer te maken. Er lopen ook TBS-patiënten buiten de poort en zij moeten in principe een schriftelijke toestemming geven om gefotografeerd te mogen worden. Ik breng mijn fototoestel naar de auto en laat het dit keer daarom bij enkele foto’s. Voor alle duidelijkheid staat er echt "JAN" op het shirt en is hier niets mee gefotoshopt. Sommige kritische bezoekers van mijn web-log stelden de laatste weken enkele vragen hierover. Hoe komen ze erbij?

Voor de wedstrijd kom ik de Duitser Jonas Bauemer tegen en hij heeft nog enkele prijzen voor me in de auto liggen van een wedstrijd van enkele weken terug bij onze Oosterburen in Hamminkeln. Bedankt Jonas. Bij het inschrijven gaat het er erg gemoedelijk aan toe. Het enige wat ze moeten weten is aan welke afstand ik ga meedoen. Naar mijn naam, leeftijd, vereniging en woonplaats wordt niet gevraagd. Ik krijg een grijs kartonnetje met één speldje in de hand gedrukt en onderweg moet ik dezelfde kleur pijlen volgen.

Om klokslag half zeven worden de atleten van de 10,9 kilometer Oerend Hard door Normaal zanger Bennie Jolink weggetoeterd en een kwartier later mogen wij ook gaan. Ik vind het parcours rond het Forensisch Psychiatrisch Centrum wel wat hebben van onze 3dNb Crosscompetitie in Aalten. In het begin en aan het eind lopen we over stukken harde weg en daartussen is er wel bijna vier kilometer zandpad en stukjes over het gras. Het is een prachtige ronde door een mooie omgeving en in de laatste kilometer haal ik nog iemand in, die zich na de wedstrijd voorstelde als de neef van Katja Demkes(Tank uit Vragender). Ook blijf ik de Duitser Manfred Fleige net voor. Voor de nummer drie kom ik ongeveer vijftig meter tekort.

Na deze ontspannen wedstrijd is er genoeg te eten en te drinken. Ze hebben limonade, water, koffie, een lekkere krentenbol en er staat zelfs een heuse ijscokar op het terrein om iedereen wat lekkers aan te bieden. Kortom het was weer een leuke, perfect georganiseerde wedstrijd met heel veel vrijwilligers. Wat mij betreft zouden er wel wat vaker van dit soort wedstrijden door de activiteitencommissie georganiseerd mogen worden.

uitslagenOp de 5,3 kilometer moet een kwartier van de tijd afgehaald worden.

fotoalbum(Gijs Mondria)

site organisatie

 Uit de Gelderlander

Geen opmerkingen: