vrijdag 11 september 2009

Training van Winterswijk naar Aalten

Marco van Rijs
In het artikel van mijn training in Dalfsen op donderdag 27 augustus kwam er in enkele reacties de opmerking voor dat we bij ons in de buurt ook een vistrap hadden. Ik had hem echter nog nooit gezien maar vandaag kwam daar verandering in. 

Ina en Merle zijn van plan om in Winterswijk te gaan winkelen en Marco van Rijs en ik liften mee om daarna terug te lopen naar Aalten. We worden bij de Venemansmolen uit de auto gezet en deze windkorenmolen is van verre al zichtbaar. We lopen in Oostelijke richting en slaan even later de Vreehorstweg in, langs de gelijknamige camping. Aan het eind van de weg is de vistrap aan de Boven-Slinge. Deze is een belangrijk onderdeel van de ecologische verbindingszone tussen Winterswijk en de Oude IJssel en deze vistrap maakt het zelfs mogelijk dat de vissen tot in de Bekendelle kunnen komen. Dit natuurgebied dient in het voorjaar als paaiplaats voor de kopvoorn, beekprik, kwabaal, serpeling en winde.

Na een korte stop lopen we verder en slaan we even later rechtsaf het fietspad op dat op de N319 uitkomt. Mijn gebruikelijke oefeningen besluit ik dit keer op de stuw te doen en dat had ik beter niet kunnen doen! Het ging namelijk niet allemaal van een leien dakje en ik ben niet meer zo lenig als ik dacht! Aan het eind van het fietspad slaan we linksaf in de richting van Aalten en bij doorkomst in Miste word er bij cafe de Tappen volop het volksfeest gevierd. In Bredevoort neem ik afscheid van Marco en loop nog ongeveer drie kilometer door totdat ik ook weer thuis ben. We hebben heerlijk een uur gelopen op een prachtige nazomermiddag. Marco bedankt voor het meegaan!

Daar ga je dan!

Geen opmerkingen: