zondag 22 november 2009

Training rondje Montferland

Samen met Rob, net na het lopen van de route
Tot aan het begin van het weekend heb ik getwijfeld om mee te doen aan de Scharenborg Crossloop in Lichtenvoorde of een mooie duurloop te gaan maken. Zaterdag kon ik namenlijk niet mee doen aan de 3dNb Cross in Aalten. Aangezien de wedstrijden de laatste tijd niet lekker gaan heb ik gekozen om het rondje van de Montferland Run te gaan lopen. Na mijn late oproep op dit web-log reageerde Rob Berkelder nog en samen reden we om 8.45 uur naar ‘s-Heerenberg. Onderweg hebben de ruitenwissers van de auto bijna niet stil gestaan maar bij aankomst wordt het droog en is het heerlijk en vrij warm loopweer.

Ruim een kilometer na het begin lopen we door het dorp Stokkum, gelegen aan de voet van de Hulzenberg en na de lus van drie kilometer komt al vrij snel de eerste echte beklimming van de Peeskesbult in zicht. Direct na het vijf kilometerpunt moet een hoogte van 42 meter overwonnen worden in de richting van Beek. Onderweg komen we grote groepen atleten en veel individuele lopers tegen, waarvan denk ik de meesten over twee weken aan de start zullen staan van de Montferland Run. Na het enige zandpad op de route en een tweede uitdagende beklimming volgt een afdaling waarna we bij het verlaten van het bos een prachtig uitzicht hebben over het glooiende landschap van het Montferland en de korenmolen van Zeddam. Rob gooit er onderweg nog een paar kleine versnellingen uit waarna hij mij bovenop de bult weer op staat te wachten.

Even later slaan we bij de rotonde in Zeddam rechtsaf naar de Drieheuvelenweg met enkele korte en pittige klimmetjes. Dit is het stuk waar ik het in de wedstrijd altijd het moeilijkste heb maar vandaag valt het wel mee. Als we ‘s-Heerenberg weer inlopen moet er nog één bultje beklommen worden en dan volgt er in de laatste kilometer alleen maar een mooie lange afdaling. Net binnen de 1 uur en 20 minuten hebben we onze 15 kilometer er op zitten.
De route van de Montferland Run  

Geen opmerkingen: