zaterdag 13 november 2010

Aalten 2e 3dNb Crosscompetitie 5 km - 19,27 min - 1e Plaats M50

Weer terug in de Ringkamp, net voor Dinand Woolschot en Stijn Ormel

In het (zuid)oosten blijft het vanmiddag regenachtig en van tijd tot tijd kan het flink doorregenen. Elders is het droog en overwegend bewolkt. Dat word er 's morgens gemeld op NOS Teletekst pagina 704. Gelukkig valt het weer erg mee en hebben we op deze prachtige middag maar een spatje regen gehad.

Even na het middaguur ga ik thuis weg en loop ik in de richting van het Loohuisbos. Hier pak ik de tweede helft van het parcours mee en ik vind het in het bos beter dan ik had verwacht, het is ondanks de vele regenval niet veel anders dan de week ervoor. In het gebouw van de Ringkamp haal ik mijn startnummer 222 op en praat met verschillende atleten wat bij. Een enkeling heeft erg goed nieuws om te vertellen, mooi om dit te horen. Voor de wedstrijd loop ik nog een rondje met Jelle Hubers door de Ringkamp en schiet ik links en rechts wat foto's van de jeugdlopen.

De top van de 5 kilometer is wat minder bezet dan de eerste wedstrijddag en ik loop aan het eind van de eerste kilometer op een zevende positie. Even later komt Frank Roos me voorbij zetten en hij loopt vandaag een ijzersterke wedstrijd, die uiteindelijk een prachtige derde plaats oplevert. Ik loop zelf de hele wedstrijd net achter Rob Berkelder en in de buurt van Dinand Woolschot. Het gaat lekker en bij ieder kilometer bordje ben ik wat sneller dan vorige week. Toch ben ik verrast dat ik er ten opzichte van de eerste wedstrijd nog 16 seconden afloop, dat geeft vertrouwen voor de 15 kilometer van de Zevenheuvelenloop in Nijmegen van volgende week.


Tom loopt bijna een halve minuut sneller dan de eerste wedstrijd (21,49 minuten)

Geen opmerkingen: