dinsdag 6 augustus 2013

Winterswijk 11e Koopman Bergrun 7,5 km - 35,33 min - 47e plaats

Gemakkelijk gaat het niet
Aan de elfde Koopman Bergrun (voorheen de Zomeravondloop) doen bij de langste afstand van 7,5 kilometer 112 atleten mee. Dat is opnieuw een recorddeelname voor de organisatie, die deze keer voor een spectaculair parcours heeft gekozen met start en finish bovenop de 25 meter hoge heuvel. Hoewel de temperatuur onder tropische waarden is gedaald, hebben veel deelnemers het erg zwaar door het drukkende weer in combinatie met de vijf slopende beklimmingen.

Dit is één van de weinige wedstrijden waar ik altijd een beetje tegen op kan zien. Het is vaak de eerste wedstrijd na mijn vakantie en daarnaast ben ik ook geen klimmer. Direct na afloop van de wedstrijd ben ik wel altijd blij dat ik mee heb gedaan maar ook dat ik er weer een jaar vanaf ben. Toch is het een schitterende wedstrijd met 5 afdalingen en beklimmingen. Misschien is het goed dat de organisatie er over na denkt om ook een wedstrijd over drie ronden op het programma te zetten voor de iets minder getrainden?

Als we aan komen rijden valt het direct al op dat er dit jaar een weiland is afgezet om de auto’s te parkeren en dat ook de inschrijving bovenop de bult is. Ik vind het zelf een prima verbetering ten opzichte van de andere jaren en deze reactie heb ik meer gehoord. Na de start vliegen de lopers me aan alle kanten voorbij en wordt er door sommige atleten een aanzienlijke snelheid behaald, als na ruim honderd meter gelijk al de eerste afdaling begint.

Als we voor de eerste weer boven op de voormalige vuilnisbelt komen, staan er veel mensen ons aan te moedigen en begint voor mij gelijk het aftellen. Nog maar vier keer de beklimming die vooral aan het begin en aan het eind van de bult er in hakt. Ik kan de ronden allemaal rond de 7 minuten houden maar de laatste ronde doe ik er toch iets langer over. De gehele wedstrijd loop ik in de buurt bij Cindy Brusse en Gerrit Heersink, al kan laatstgenoemde er in de laatste kilometer nog een aardige versnelling uit gooien.

Door enkele lopers wordt ik zelfs op een ronde gezet al lukt dat Bram gelukkig (nog) niet. Als ik over de finish kom, zie ik tot mijn verbazing dat Tom, die aan alle elf edities nog heeft mee gedaan, maar ruim een half minuutje achter me zit. Hij heeft knap gelopen en heeft nog niet vaak zo dicht achter me gezeten. Er wordt gelijk een scherpe opmerking door hem geplaatst of ik nu hier ook al foto’s onder de wedstrijd heb gemaakt? Dat is toch echt niet zo maar veel harder kan ik op dit moment ook niet! 

Bram 30.41 minuten - 8e plaats, Geert 35,33 minuten - 47e plaats, Tom 36,08 - 53e plaats (foto's Jan te Brake)
Bram
Tom

2 opmerkingen:

rob zei

Ooit gaat dit mij ook overkomen Geert dat ik door mijn zoon misschien ook door Thom voorbij gelopen wordt. Geen schande ....

Racerat zei

Was het niet 7,6 km?