dinsdag 6 augustus 2013

Foto's van de 11e Koopman Bergrun in Winterswijk - deel 1

De start van de 7,5 kilometer
Koen Vossers uit Hengelo (G.) heeft dinsdag met grote overmacht de Koopman Bergrun van Archeus Winterswijk gewonnen. De atleet van AV Hanzesport bedwong de voormalige vuilnisbelt bij Winterswijk vijf keer in een tijd van 25.44. ‘Een pittig parcours, maar wel een heel mooi wedstrijdje’, oordeelde de winnaar de loop over 7,6 kilometer. Hilco Huisjes uit Daarlerveen werd tweede, Rik Spijkerman legde beslag op de derde plaats. Bij de dames won triatlete Dorothe Vrieze uit Zelhem, voor Cindy Brusse uit Aalten en Sandra Gebbinck uit Lichtenvoorde.

Bij de jeugd, die 1,6 km liep, ging de overwinning bij de jongens naar Vincent te Brake uit Groenlo, gevolgd door Stan Prinsen uit Varsseveld en Daniek Nijland uit Winterswijk. Bij de meisjes zegevierde Kyra Keurntjes uit Wehl, een nationaal talent. Kyra staat vierde op de nationale ranglijst van de 1000 meter en komt over vier weken uit op het NK. Marijke Esselink van Archeus werd tweede en Linde Klein Nibbelink van AVA 70 legde beslag op het brons.

Aan de elfde Koopman Bergrun (voorheen de Zomeravondloop) deden bij de grotere afstand 112 atleten mee, bij de jeugd waren dat er 20. Hoewel de temperaturen onder tropische waarden waren gedaald, hadden veel deelnemers het erg zwaar door het drukkende weer in combinatie met de vijf slopende beklimmingen. De volledige uitslag komt morgen (woensdag 7 augustus) op de site te staan (bron:site AV Archeus).

Klik op de link voor de foto's van Jan te Brake






1 opmerking:

Gerrit Heersink zei

Goede zet van Archeus om boven op de bult te statrten en te finishen. 5x naar boven klauteren viel me nog niet eens tegen. Dit smaakt weer naar meer!
Jan, bedankt voor het maken van de foto's.