donderdag 12 juni 2014

Herenuitje Ava’70: een ordinaire herensociëteit

Het Karpermeer, een prachtige plek
Keihard bier drinken met 40 plussers is altijd tricky. Niet dat die gasten het zuipen verleerd zijn, integendeel, ze kunnen alleen zo slecht tegen alcohol. De één wordt grofgebekt, de ander barst in een emotionele bui spontaan in tranen uit en weer een ander wordt vreselijk vrouw onvriendelijk. Afgelopen donderdag ben ik weer op stap geweest met een grote groep, vooral 40 plussers, van Ava’70. Het jaarlijkse herenuitje. 

Dit ‘vrouw-vrije-evenement’ werd al voor de 11e keer gehouden. Theo Stronks (Trainer Ava’70) en Gerrit Ormel (gewoon een aardige man) zijn al die jaren verantwoordelijk voor de organisatie. Dit jaar was Eetcafé Karpermeer het decor voor dit amusante schouwspel. Net zoals ieder jaar begint het heel beschaafd. Een kopje koffie, een leuk gesprekje, een klein grapje op zijn tijd, maar dan. Na een pilsje of drie begint de ellende. Het beschaafde groepje atleten verandert in een split second in een ordinaire herensociëteit. 
Iedere dame wordt uitgebreid onder de loep genomen. Marco van Rijs, gelukkig getrouwd, dat zegt die in ieder geval, is als het op dit soort onderwerpen aankomt altijd ‘haantje de voorste’. Mart Slotboom (werknemer Dorset) had ook zijn mening paraat. “Mijn droomvrouw? Als ze maar een hartslag heeft”, zei Mart terwijl hij in één slok zijn vierde Veltins biertje (€ 2,75 per glas) achterover sloeg. 

Bert Klutman, ook wel ‘Terror Bert’ genoemd, had de smaak ook goed te pakken. Als de Gerard Tebroke Memorial wordt besproken, laat hij geen spaan heel van de gemiddelde recreant. “Als je de 10 kilometer boven de 51 minuten loopt, moet je gediskwalificeerd worden”, roept hij met een stalen gezicht. Ook de vijf kilometer lopers werden door Bert met de grond gelijk gemaakt. “Echte wedstrijdatleten lopen de 10 kilometer.” Iedereen die zich onheus bejegend voelt door de uitspraken van Klutman, kan op deze site aangifte tegen hem doen. 
Geert Wevers taaide hem al vroeg op de avond af. Wevers, planner bij Estinea, was boos. Hij had geen vrij gekregen de volgende dag. Ik herhaal: Geert Wevers, planner bij Estinea. Is Geert nou zo dom of ben ik nou zo slim?

Luuk te Brake, de jongste van het stel, was lekker Popie Jopie aan het doen tussen alle oudjes. ‘De Kampioen van de training’ (eretitel die hij kreeg van de eerder genoemde Geert Wevers) maakte zijn concurrenten Patrick Ikink en Wim Brinkman volkomen belachelijk. Patrick Ikink, zwaar aangeslagen en Wim Brinkman, al thuis bij moeders de vrouw, konden zich amper verdedigen tegen het verbale geweld van Luuk te Brake (Hovenier). Luuk mag zichzelf nu bewijzen. Hij loopt binnenkort enkele wedstrijden tegen Patrick. Op 22 juni schitteren deze twee atleten tijdens Rund um's Reeser Meer in Haldern. Daarna komen achtereenvolgend de Schützenfestlauf in Ellewick (28 juni) ,de Drevenacker Volksbank Abendlauf (4 juli), de Alpener Stadtlauf (19 juli) de City-lauf Hamminkeln (24 augustus) en als klap op de vuurpijl de Sparkassen-stadtlauf Wachtendonk (7 september). Supporters opgelet: er zijn nog drie plaatsen vrij in de Duitse taxi

Inmiddels gingen de bitterballen rond. Op het menu stonden eigenlijk gehaktballen, maar die waren niet weg te krijgen. Hans Jentink (Nog nooit onder de 20 minuten op de 5 kilometer) beweerde zelfs dat er enkele karpers op hun rug dreven na het nuttigen van deze kleffe smerigheid. Volgens Asmond de Jong (kroegbaas en zelf ook geen liefhebber van de betreffende gehaktbal) was er iets mis gegaan met de levering. De bitterballen maakten alles goed.

Rond 01.00 uur waren de meeste heren dronken en was het de hoogste tijd om naar huis te gaan. Nog even betalen. Helaas weer op slag nuchter bij het zien van de rekening, maar goed, het was ernstig gezellig. 


sportieve groet, Erwin Wamelink

Klik op de link voor enkele foto's

fotoalbum
De organisatie, Gerrit Ormel en Theo Stronks

3 opmerkingen:

theo stronks zei

Prachtig omschreven Erwin.Het is wel zo dat alles wat na 24.00 uur gezegd is we met een korrel zout genomen moet worden.We bereiden ons al weer voor op het volgende uitje,met hopelijk net zoveel(of meer) atleten.

Marco zei

Als of ik er zelf bij was . Prachtig naar waarheid opgeschreven. .

Dave zei

Was gezellig.
Zat nog wel 24 uur later de 'gehaktballen' te herkauwen.
Misschien hebben ze in Ellerwick nog wel wat braadworsten na de loop.