zondag 1 juni 2014

AVA`70 organiseert de 14e editie van de Gerard Tebroke Memorial loop - deel 4

Op de 10 kilometer staat weer een ijzersterk deelnemersveld aan de start
Zaterdag 7 juni a.s. wordt het centrum van Aalten weer omgetoverd tot een heuse atletiek-arena. Dan vindt namelijk de 14e editie van de Gerard Tebroke Memorialloop plaats. Het hardloopspektakel van AVA`70 trekt jaarlijks honderden deelnemers naar het dorp en zij kunnen rekenen op de aanmoedigingen van het talrijke publiek. De start en finish vindt plaats op de sfeervol ingerichte Markt in het centrum.

Om 18.15 uur klinkt het startschot van de 10 kilometerrun voor wedstrijdatleten en recreanten. De deelnemers leggen 5 ronden af en komen dan ook 5 keer over de Markt. Het parcours is pittig door de hoogteverschillen en het vele bochtwerk. Toch is het wel een heel erg snel traject gezien de ijzersterke tijden die er vorig jaar gelopen zijn. 

Het is de organisatie gelukt om de winnaar van vorig jaar, Stephen Kiplagat, wederom te strikken om in Aalten aan de start te komen. De Keniaanse topatleet verpulverde vorig jaar het parcoursrecord en bracht het op de onwaarschijnlijk snelle tijd van 28,48 minuten. Kiplagat heeft aangegeven alles in het werk te stellen om deze toptijd aan te scherpen. Hij krijgt concurrentie van zijn landgenoten Mbote en Kiptanui. Daarnaast zullen er ook een drietal Marokkanen aan de start verschijnen, die allen een P.R. hebben staan van rond de 30 minuten.

De Nederlandse inbreng komt o.a. van regiotopper Jeroen Reintjes, die in staat mag worden geacht om een tijd van rond de 32 minuten te lopen op de 10 kilometer. Dit geldt ook voor de topper bij de Veteranen, Marco Gielen. Een top 10-klassering wordt er ook verwacht van Edwin Wissema, Werner Wessels, Caimin Stevens en het Duitse talent, Stephan Stroick.

Bij de Dames zullen alle ogen gericht zijn op de Keniaanse atlete Rose Kosgei, die een persoonlijke toptijd van 33 minuten heeft staan. Concurrentie zou wel eens kunnen komen van landgenote Martha Akeno. Deze loopster heeft enkele uitstekende wedstrijden gelopen in haar thuisland en komt nu voor het eerst naar Nederland. De talentvolle AVA`70-atlete Lisa te Molder verschijnt ook aan de start van de 10-kilometer en hoopt in Aalten een goede prestatie neer te zetten.

De organisatie is uiteraard bijzonder bij met het ijzersterke deelnemersveld en hoopt dat de atleten en atletes het publiek een prachtig stukje topatletiek zullen laten zien! Natuurlijk is er ook volop aandacht voor de andere deelnemers aan de 10 kilometer, die alles in het werk zullen stellen om een goede prestatie neer te zetten. Ze kunnen rekenen op de aanmoedigingen van het publiek langs de route en zeker ook van spreekstalmeester Henk Borgmeijer. De 10-kilometerrun belooft een prachtig spektakel te worden, met 5 doorkomsten op de sfeervol ingerichte Markt!

Geen opmerkingen: