zondag 19 februari 2017

Verslag van de 36e Engbergenloop in Gendringen

Lisa te Molder "Mijn tijd viel tegen omdat ik terug zakte en constant uit mijn ritme kwam"
Geen maat op Awal broers in 36e Engbergenloop

Door Benno Stevering

De 36e Engbergenloop werd zondagmiddag op de tien kilometer een ruime zege voor Yahala Awal Aman uit Doesburg. De 20 jarige Ethiopische atleet van het Argo-topteam nam direct afstand en bouwde zijn voorsprong uit op zijn achtervolger clubgenoot Remi Rondeel uit Zelhem.  Yahala gaf aan totaal geen vermoeidheid te kennen na afloop en zegevierde in 33.32 minuten, terwijl Remi 35.07 minuten nodig had. Tom van Beusekom uit Duiven kwam in de derde ronde nog sterk terug en eindigde nipt acht tellen achter Rondeel.  Thijs van Aalten uit Terborg wist zich niet te mengen om een podiumplek, maar zette nog wel een snelle  36.10 neer.  Rondeel  zit goed in de voorbereiding voor de Rotterdam marathon. ‘’Dit was een goede test. Yahala liep ver voor me, was niet te kloppen en kende geen maat.  In de tweede ronde probeerde ik het verschil te maken om mijn tweede plek veilig te stellen. Tom, die ik had gelost, kwam in de derde ronde nog verrassend terug. Vorig jaar won ik de dertig kilometer  kastelenloop  Vorden. Daar richt ik me nu ook op. ’’ 

De winnares van vorig jaar, Lisa te Molder uit Zieuwent noteerde  ook nu de rapste tijd met  41.59 minuten. ‘’Mijn tijd viel tegen omdat ik terug zakte en constant uit mijn ritme kwam. In het Engbergenbos was het zwaar en hard werken op de compacte heuvels. Het NK in Schoorl moest ik laten schieten vanwege een ontsteking. Net als Remi train ik voor Rotterdam.’’ Cindy Brussé uit Aalten eindigde met 43.48 minuten dichter achter Te Molder dan ze had verwacht. De triatlete richt zich dit jaar op het EK triatlon in Dusseldorf en op het WK in Rotterdam. 

De vijf kilometer werd beheerst door de jonge atleet Siraj Awal Aman. Hij finishte in 17.31 minuten. Frank Reintjes uit Oud-Zevenaar, bouwt zijn snelheid op en is met een tweede plek in 18.21 minuten goed in training voor het NK Cross. Lucy Overbeek uit Ulft noteerde met vier tellen voorsprong op Ilona Hermsen uit Lengel de snelste tijd bij de dames in 24.12 minuten.  Start en finish vonden plaats op de prachtige, vernieuwde atletiekbaan. Na de start ging de strijd richting Engbergenbos waarbij de kuiten op de flinke heuvels op de proef werden gesteld. De organiserende atletiekvereniging Atletico’73 mocht een groeiend aantal van 400 deelnemers welkom heten. 

Geen opmerkingen: