donderdag 13 juli 2017

Aankondiging van de 39e Walfortloop in Aalten

Walfortloop 2013
Op dinsdag 18 juli a.s. organiseert AVA`70 de Fiat Winkelhorst Walfortloop. De wedstrijd met start en finish op het atletiekcomplex van de club kent een lange traditie.  De Walfortloop is voor de regionale atleten die (nog) niet op vakantie zijn, een prima gelegenheid om de vorm te testen. Voor sportieve toeristen in de omgeving vormt de prestatieloop een mooie uitdaging om de hardloopschoenen aan te trekken en in actie te komen.
Om 19.00 uur gaat de Walfortloop van start met het programmaonderdeel voor de kinderen tot en met 9 jaar. Zij lopen 1000 meter op de atletiekbaan en passeren daarbij meerdere malen het aanwezige publiek, dat langs de baan de talenten aanmoedigt. Om 19.15 uur is het de beurt aan de kinderen vanaf 10 jaar voor hun wedstrijd over 2 kilometer. Zij verlaten de baan en lopen onder de fietstunnel door in de richting van het draaipunt, om hierna hetzelfde traject af te leggen terug naar de finish.
Het startschot voor het peloton atleten en atletes aan de 6 kilometerrun valt om 19.45 uur. Na een rondje op de baan gaat het parcours in de richting van het prachtige bosrijke buitengebied rond kasteel `t Walfort, waar een lus wordt gelopen. Zandpaden, asfalt en bospaden zorgen voor een gevarieerde ondergrond. De fietstunnel in de laatste kilometer vormt dikwijls nog een lastig obstakel in de richting van de meet. 
Voorinschrijven voor de Fiat Winkelhorst Walfortloop is vanaf heden mogelijk via de site: www.ava70.nl. Daarnaast is het ook mogelijk om in te schrijven op de wedstrijddag, vanaf 18.15 uur in het clubhuis van AVA`70. De kosten bedragen € 3,00 voor de deelnemers aan de 1 en 2 kilometer, terwijl de lopers en loopsters aan de 6 kilometer € 5,00 betalen. Iedere deelnemer ontvangt elk een medaille bij binnenkomst. De organisatie hoopt op een groot en sterk deelnemersveld en nodigt alle regionale atleten en atletes, vakantievierende trimmers en overige sportievelingen uit om zich aan te melden voor de Walfortloop. 
Klik voor meer informatie op onderstaande links

Geen opmerkingen: