zaterdag 1 juli 2017

Beeklaan omgeturnd tot hardlooparena

Zaterdagavond Beeklaan aanvang 20.45 uur, kom gerust kijken!
Wie worden er gekroond tot king en queen van de Beeklaan? Een antwoord op deze vraag krijgen we op zaterdagavond 1 juli. De roemruchte kuitenbijter in het centrum van Aalten wordt voor het tweede jaar op rij omgetoverd tot een hardlooparena waarin bloedstollende man tegen man en vrouw tegen vrouw gevechten zullen plaatsvinden. 

De ‘King of the Beeklaan challenge’ komt uit de koker van hardloopvrienden Rinke ter Haar, Geert Wevers en Gerdy Hoornenborg. Het concept is heel simpel. Twee mannen of vrouwen sprinten zo snel mogelijk naar boven en wie als eerste de top bereikt, gaat door naar de volgende ronde. Uiteindelijk blijven er twee heren en twee dames over, die in de finale strijden om de prestigieuze titel king of queen van de Beeklaan. De wedstrijden worden vooraf gegaan door een zenuwslopende en veelbepalende loting. In 2016 werd er getwijfeld aan het eerlijke verloop van deze loting, er zouden warme balletjes in het spel zijn. De twijfels ontstonden nadat bleek dat het organiserende trio wel heel gemakkelijk doorging naar ronde twee. 


Wat vorig jaar aanvankelijk begon als geintje, werd al snel een serieuze aangelegenheid. Alle hardlooptoppers uit Aalten en omstreken kwamen tot de tanden gewapend naar de flanken van de Beeklaan om de degens te kruisen. Na en felle strijd werden Linde Klein Nibbelink en Björn Demkes gehuldigd tot de eerste queen en king of the Beeklaan. Zoals het een Koninklijk echtpaar betaamd presenteerden zij zich, voorzien van beker en kroontje, op het balkon aan het volk. 

Iedereen, ouder dan vijftien, kan zich inschrijven voor de King of the Beeklaan Challenge. Deelname is gratis. Aanmelden kon tot donderdag 29 juni (22:00 uur) via de hardloopblog van Geert Wevers. Er is een limiet voor het aantal deelnemers, dus vol is vol. Alle hardlopers verzamelen zich op 1 juli, tussen 19:30 uur en 20:00 uur bij de Haartsestraat 10 – het oude postkantoor. Volgens de organisatie kunnen we weer een heroïsche strijd verwachten. 


Er hebben zich 40 heren en 8 dames opgegeven. We beginnen met 8 series van 5 mannen, waarvan de minst snelste af valt. Vanaf de 2e ronde is het man tegen man. Bij de vrouwen beginnen we gelijk met de ronde's vrouw tegen vrouw.

1 opmerking:

theo stronks zei

Bun der klaor veur.