zondag 26 november 2017

Dubbelslag voor Archeusloper Douwe Bentsink

Net als een dag eerder in Aalten, de eerste en tweede plek voor Archeus: Douwe Bentsink (midden) en Luke Hiddink (links)
MARKELO – Een dag na zijn zege in de Boekeldercrosscompetitie heeft Archeus-junior Douwe Bentsink zondag opnieuw toegeslagen. In Markelo won het 13-jarige talent in de C-categorie van de Bovenbergloop, de derde cross uit de Twentse crosscompetitie. Douwe veroverde de zege op de 3,4 km in een tijd van 15.48. Clubgenoot Luke Hiddink completeerde de overmacht van Archeus met een tweede plek in 15.57.

A-junior Jesse Nijmeijer legde op de 5 km beslag op de derde plaats in een knappe tijd van 21.10 minuten, op een zwaar parcours met veel bochten, trappen, heuvels, afdalingen en modder en dat allemaal in de regen, natte sneeuw en hagel. Zijn moeder Nicole eindigde bij de vrouwen 35+ als vierde in 26.40 minuut. D-junior Mart Hallers liep op de 1,7 km  heel lichtvoetig  en met een felle eindsprint naar een 12e plek in 9.09 min.