zaterdag 25 november 2017

Aalten 4e Boekeldercross 5 km - 20,45 min - 4e plaats M50 (Eindklassement 5e)

Hoog bezoek tijdens de laatste Boekeldercross

Dit jaar heb ik vier keer mee kunnen doen aan de Boekeldercross en tussen de langzaamste- en snelste tijd die ik heb gelopen zit nog geen halve minuut. Dat betekent dat het voor mij qua prestaties, een constante competitie was. Door deze resultaten ben ik op een vijfde plaats in het eindklassement geëindigd. Meer zat er dit jaar ook niet in en daarnaast ben je natuurlijk ook afhankelijk van wie er mee doen.

Met het warmlopen merk ik wel dat, door de overvloedige regenval in de afgelopen week, het parcours er niet beter op is geworden. Persoonlijk vind ik het zelfs de slechtste keer wat de ondergrond betreft, maar verder waren de weersomstandigheden uitstekend. Mat name het laatste gedeelte, langs de sloot naar de Romienendijk was erg slecht. Met mijn 'straatwedstrijdschoentjes' aan was het soms echt glibberig, met een beperkte afzet tot gevolg. Maar daar hebben er vast meer last van gehad. Na zo'n anderhalve kilometer gaat Ben Saalmink me voorbij en hij loopt in totaal 20 seconden bij me weg. Hij was één van de concurrenten voor de 3e plaats op het podium maar hij blijft achteraf ook met lege handen staan, die plaats is voorbehouden aan Paul de Niet. Beide atleten waren dit jaar te sterk en na afloop feliciteer ik Ben met zijn prestatie. Nummer 1 en 2, Freddy Dekker en Friedhelm Betting, staan een straatlengte voor!

De Boekeldercross 2017 zit er weer op en het was weer een fantastisch evenement. Ruim 1.700 deelnemers over vier edities streden voor iedere meter en verschillende atleten kregen hun welverdiende beker. Dat AVA'70 daarnaast twee aanmoediging bekers uitreikt aan twee jeugdleden, die een voorbeeld voor de anderen zijn, is natuurlijk hartstikke mooi. Maar eigenlijk heeft iedereen wel zo'n beker verdiend. Volgend jaar zijn er nieuwe kansen en ik heb het vermoeden dat we dan voor het eerst door de 500 deelnemers gaan op dit prachtige parcours.

De Loohuiscross is volgens mij in 1968 voor het eerst gehouden. Daarnaast heeft het nog enkele jaren de 3dNb cross geheten voordat de overstap werd gemaakt naar de Boekeldercross. Ook werd er op drie locaties gelopen. Naast het Loohuis en de Ringkamp(vanaf 2008) zijn we nu voor het tweede jaar bij 't Romienendal in Dale geweest. Vijftig jaar en bijna 200 zaterdagen crossen, je zou er een mooi boek van kunnen maken!

Geen opmerkingen: