zaterdag 11 november 2017

Aalten 1e Boekeldercross 5 km - 21,05 min - 6e plaats M50

In de buurt van de watertoren loopt Tom nog achter me, maar even later gaat hij mij voorbij
Het is november 2017 en dat betekent dat er weer vier zaterdagen gestreden wordt bij de Boekeldercross in de buurtschap Dale. Zelf wil ik proberen om drie keer aan de start te staan om zo mee te doen met het algemeen klassement bij de mannen boven de vijftig. Het is voor het tweede jaar dat het op deze locatie wordt gehouden en ik vind het persoonlijk een prachtig parcours. Wat hoger gras, slootkanten, langs een vijver, een klein bosgebied, de beklimming van de Gesink bult, een boom op het parcours en een afdaling op de Welinkweg, van alles zit er in.

Met het eten van een broodje voor de wedstrijd vraagt onze oudste zoon Tom of ik in vorm ben. We lopen maar een aantal wedstrijden per jaar tegen elkaar en dan ook nog geregeld bij elkaar in de buurt, al zie ik de laatste jaren steeds vaker zijn rug. We zullen zien wat het vandaag gaat brengen maar ik geef me niet zo maar gewonnen, denk ik nog. Rustig fietsen we naar 't Romienendal toe, het lijkt wel voorjaar zo'n lekker weer is het. Ik haal mijn nummer op, gooi het kleingeld dat ik terug krijg in het GUV Marathon busje en zoek de kleedkamer op. Even wat bijpraten en maar eens een klein eindje warmlopen.

De tijd van de laatste wedstrijd in Wehl (21.04 minuten) lijkt me een mooi richtpunt. Toen liep het niet en ik hoop dat het vandaag wat beter gaat maar hier is het parcours weer een stukje zwaarder. Na de start duurt het maar even of ik zie Tom al achter me lopen. Dit duurt bijna drie kilometer en dan laat hij mij de hakken zien, ik wil wel mee maar ik heb er de puf niet voor. Het parcours is prima te lopen en die laatste twee kilometer gaat ook wel goed. Tom loopt nooit verder weg dan 100 meter maar echt dichterbij kom ik ook niet meer en dan is een goeie 20 seconden best veel om zo maar te dichten.

Als we weer op het zandpad bij 't Romiendal komen moeten we deze langer volgen dan een jaar eerder. We slaan dus voor mijn gevoel later rechtsaf en pakken zo wat extra meters, maar helemaal zeker ben ik daar ook niet van. Als ik de klok zie tikt hij net de 21 minuten aan en 5 seconden later kom ik over de finish. De eerste Boekeldercross zit er op en ik heb een seconde langzamer gelopen dan in Wehl. Als de weersomstandigheden de komende week hetzelfde blijven moet ik volgende week maar eens proberen om onder de 21 minuten te gaan lopen. Tom loopt een prima wedstrijd en eindigt in een tijd van 20.45 minuten en ik feliciteer hem daarmee. De eerste klap is een daalder waard maar er komen nog een aantal kansen.

Geen opmerkingen: