zondag 4 maart 2018

Resumé WK Indoor Birmingham

Het WK atletiek in Birmingham zit er weer op
Op de laatste dag van de voor Nederland succesvol verlopen WK Indoor in Birmingham, kwam de laatste van de Nederlandse atleten aan de start in de halve finale 60m horden .Hoewel Koen Smet niet tevreden was met zijn prestatie, liep hij dezelfde tijd als in de serie Hij werd uitgeschakeld in 7.69. “Ik werd bij de start afgeleid door de atleet naast me en dat haalde me uit mijn concentratie. Daardoor liep ik eigenlijk een slechte race, waarbij ik bij de vijfde horde deze zowat doormidden trapte. Ik baal ervan, wat met een paar honderdste sneller was ik in de buurt van de finale gekomen. Er had vandaag meer ingezeten. Ik ga me nu concentreren op Berlijn. Ik wil in de finale komen ,hoewel het niveau van de horden heel hoog ligt”. Koen Smet beschikt wel over de goede mentaliteit om nog een stuk sneller te worden.

door René van Zee

Terugkijkend op dit WK kan men niet anders zeggen, dat de prestaties over het algemeen goed waren. Top was natuurlijk de prestatie van Nadine Visser met een nieuw Nederlands record. Zij wordt misschien wel in de komende jaren naast Dafne Schippers het boegbeeld van de Nederlandse atletiek. Met een matige voorbereiding kan Sifan Hassan heel tevreden zijn met haar twee medailles. Eelco Sintnicolaas deed wat hij kon op de zevenkamp, maar meer als een vijfde plaats zat er niet in. Eefje Boons haalde de halve finale en dat was goed, zij heeft zeker nog potentie naar boven. Dat geldt ook voor Johan Smet en Madiea Ghafoor die ook de halve finale haalden. Jamile Samuel had een slechte dag, maar ook dat gebeurt. Problematischer lijkt de zaak van Dafne Schippers. De ontspanning en de souplesse is er op dit moment niet. Hopelijk krijgt ze dat weer terug, want het blijft natuurlijk een fantastische sprintster. De komende tijd richting Berlijn zal het uitwijzen. Of de trainingsaanpak op dit moment de goede is, is de vraag.

Het was een vreemd kampioenschap, slecht weer en daardoor chaos in Birmingham. Hopelijk is het weer in Valencia (WK HM) over twee weken, beter.

Geen opmerkingen: