zaterdag 10 maart 2018

Verslag en uitslagen van de 7e Salland Trail in Nijverdal

van links naar rechts Eric Hoogerbrug, Peter Baten, Angelique Vrijdag, Rianne Fokkers en Linda Scholten


Eindelijk mijn eerste Sallandtrail. Toen de inschrijving opende wist ik zeker: ik ga voor de 50km, dat word mijn “piece de resistance” voor dit jaar! Alle voorafgaande trails gingen redelijk soepel, dus het moest geen probleem zijn. Tot 2 weken terug.... De griep kreeg ook mij te pakken! Gelukkig had ik de twee dagen versie en dacht ik er aardig doorheen te rollen. Helaas moest ik toch na 14km donderdagavond concluderen dat mijn conditie toch een gevoelige deuk had opgelopen. Dus gisteren toch maar een mail naar de organisatie om terug te gaan naar de 25km. Geen probleem volgens top-trailexpert en mede organisator de heer van Elburg. 

Dus vanmorgen heel luxe thuis opgehaald door Linda Scholten en Peter Baten en daarna door om Angelique Vrijdag en Rianne Fokkers op te halen. Dus na een tour de Achterhoek kwamen we mooi op tijd aan in Nijverdal. De start was zoals gebruikelijk weer uitermate relaxed en na een toespraak van de heer van Elburg ging het los.... Na 100 meter de eerste helling en dus de hartslag alweer mooi vlot op niveau. Hierna volgde een erg prettig parcours met zeer mooie uitzichten en een gelukkig ontdooide ondergrond. Veel brede paden en een aantal single-tracks, die door de laatste storm nog redelijk bezaaid lagen met takjes en aanverwante bomenprut. Jammer om te zien dat het bos ook daar een goede klap heeft gehad. 

De route was zeer goed aangegeven waardoor je als je fout liep dit toch echt aan jezelf had te danken. De verzorgingspost halverwege was weer zeer compleet met vlaai (jawel vlaai), fruit en diverse dranken. Hierna was het weer even op gang komen, maar dat kwam ook weer goed. 6km voor de finish gaf Peter aan dat hij het even rustiger aan ging doen en heb ik voorzichtig nog een beetje versneld. Op sommige delen was dit toch iets teveel van het goede en moest ik toch nog een paar stukjes bergop wandelen. Om het onaangename dan maar met het nuttige te combineren maar even een gelletje er in en wat drinken en daarna weer volle bak d’ran! Onderweg nog genoeg mensen die vragen hoe ver je nog moet en dan verbaasd kijken dat je 25km loopt. Terwijl er ook nog een 50 en een 75km groep loopt. Dus eigenlijk liep ik gewoon de kids run. 

Na 2:28:38 uur kwam ik leeg over de finish met een geweldige ervaring rijker en een ferme handdruk en complimenten van de al eerder genoemde heer van Elburg die iedereen zeer enthousiast bij de finish stond op te wachten. En na 2 minuten kwam Peter ook over de finishlijn gevlogen. Na de loop was er gelegenheid tot douchen en gebruik maken van het zwembad aldaar, waar dankbaar gebruik van werd gemaakt en de spieren weer een klein beetje ontspanden. Intussen waren de dames ook weer gearriveerd en na een welverdiende kop soep en een herstelbiertje ging het top-team weer richting huis. Wat mij betreft volgend jaar zeker de herkansing voor de 50km versie! 

Eric Hoogerbrug


Klik op de link voor de uitslagen

uitslagen

Geen opmerkingen: