donderdag 5 juli 2018

Samen trainen voor de Landschapsmarathon in Winterswijk

Deelnemers aan de Landschapsmarathon van vorig jaar
Iedereen die dit jaar wil deelnemen aan de Landschapsmarathon op 16 september in Winterswijk, kan hiervoor een speciale training volgen bij atletiekvereniging Archeus. De vereniging biedt de gelegenheid voor niet-leden om mee te trainen speciaal voor deze Landschapsmarathon.

Of je nu alleen de 42,195 kilometer loopt, of je verdeelt de afstand met twee of met drie loopmaatjes, voor elk van deze drie categorieën is er een aangepaste training. Deze training bestaat uit duurlopen op zondagmorgen en baantrainingen op de dinsdag- en donderdagavond.  De duurlopen worden voor triolopers opgebouwd van 7 naar 14 kilometer en voor duo-lopers van 10 naar 20 kilometer. De sololopers kunnen op zondagmorgen aansluiten bij de groep marathonlopers die opbouwen tot 35 kilometer. Eventueel kunnen alle deelnemers op de dinsdag, in plaats van een baantraining, een duurloop doen. De baantrainingen bestaan uit een warming-up, loopscholing, krachttraining en een hoofdprogramma gericht op korte en langere intervallen. De trainingen duren tot een week vóór de start van de Marathon op 16 september en nog twee weken nadien.

Het gezamenlijk trainen heeft grote voordelen. Je loopt nooit alleen, er blijft altijd iemand bij je in de buurt. Er is toezicht van de trainers, maar je leert ook veel van de andere lopers in de groep. Bovendien is het gezelliger om samen te lopen en je stimuleert elkaar

De verschillende duurlooproutes starten vanaf het sportcomplex De Hunenbulten en worden uitgezet in het mooie buitengebied van Winterswijk. Mocht je een duo of trio willen vormen en je hebt nog geen partner(s) gevonden, dan is de kans heel groot dat je deze alsnog vindt in de trainingsgroepen.

Heb je interesse, voldoende conditie en ook enige loopervaring, meld je dan aan via deze siteDe kosten zijn € 45,- voor een kwartaalabonnement en geeft recht op deelname aan alle trainingen inclusief het aftrainen na de marathon. Heb je verder nog vragen, stuur dan een e-mail naar hardlopen@av-archeus.nl

Geen opmerkingen: