zaterdag 7 juli 2018

Wie worden er gekroond tot King en Queen van de Beeklaan?

Rinke ter Haar
Heroïsche duels op Aaltens meest gevreesde kuitenbijter, een stevige shot adrenaline een grote mensenmassa langs de zijlijn en aan het eind van de avond is er één koning en één koningin. De King of the Beeklaan is toe aan zijn derde uitgave en gelet op het aantal inschrijvingen heeft de spectaculaire sprintrace zijn piek nog niet bereikt. Het concept is hel eenvoudig: twee mannen of twee vrouwen sprinten de Beeklaan omhoog, de winnaar gaat naar de volgende ronde en de verliezer mag zijn of haar koffers pakken.

“De beklimming van de Beeklaan is ook een strava-segment (Strava is een applicatie voor duursporters). Enkele jaren terug ontstond er enige consternatie. Ik ging de strijd aan met mijn oudste zoon Sam. Hij was eerder boven dan ik maar mijn horloge gaf een snellere tijd aan, hierdoor had ik het Strava-record in handen. Bij een aantal clubgenoten van Ava’70 schoot dit in het verkeerde keelgat en zo is The King of the Beeklaan ontstaan”, vertelt Rinke ter Haar, initiatiefnemer van het evenement. “Geen tijdsregistratie maar man tegen man en vrouw tegen vrouw.” 

De overgangsklasse 
Hoewel Ter Haar zeker niet traag is, heeft hij moeite om zijn jeugdige opponenten bij te benen. “We zitten eraan te denken om een 42+ klasse toe te voegen bij de heren. Björn Demkes, de winnaar van de eerste editie, is 41 en valt daardoor, heel toevallig, net buiten deze categorie. Bij de dames overwegen we de overgangsklasse….” 

Sudokutje oplossen 
“We zijn niet alleen op zoek naar een snelle maar ook naar een wijze koning en koningin. Misschien kunnen we een element aan de wedstrijd toevoegen. Halverwege de beklimming een sudokutje oplossen of twintig meter voorsprong voor degene die vlak voor de wedstrijd een fles bier leegdrinkt. Op deze manier maken niet alleen de topsprinters kans op de eretitel.” Het deelnemersveld is overwegend gevuld met Ava’70-leden maar ook Loopgroep de Zandloper en AZSV leveren een aantal sterke kandidaten. “Hopelijk komen er dit jaar wat meer deelnemers van buiten de gemeente Aalten. De kersverse recordhouder op het Beeklaan Strava-segment - Roel Verwer uit Haaksbergen - heeft zich inmiddels al aangemeld. Hij kan het Bram Wevers (winnaar 2017) en Björn Demkes (winnaar 2016) heel moeilijk maken.” 

Bij de heren verloopt de inschrijving voorspoedig, de vrouwen blijven nog een beetje achter. “De dames vinden het toch wat ongemakkelijk om deel te nemen in hun eigen dorp met zoveel publiek. Wellicht kan het boerkaverbod voor één avond worden opgeheven, dan kunnen ze anoniem naar boven”, zegt een lachende Ter Haar. Linde Klein Nibbelink won zowel in 2016 als in 2017 de vrouwenwedstrijd maar momenteel ontbreekt ze nog op de startlijst. Er zijn een paar kapers op de kust die haar dolgraag van de troon willen stoten. Alle geïnteresseerden - ouder dan 15 jaar - komen in aanmerking voor de felbegeerde kroon. Aanmelden kan nog kosteloos tot en met morgenavond (donderdagavond) 22.00 uur, via deze site, facebook of info@rinketerhaararchitectuur.nl

De King of the Beeklaan wordt gehouden op zaterdag 8 juli, deelnemers zijn tussen 19.30 en 20:00 uur welkom aan de Hofstraat (Rinke ter Haar Architectuur). Hier vindt de zenuwslopende en veelbepalende loting plaats. Rond 23:00 uur worden de koning en koningin beëdigd en toegejuicht op het bordes. (bron)
Programma:
Inschrijving: Tot donderdagavond 5 juli 22.00 uur (via mail, app, pb, telefoon, weblog Geert Wevers)
Verzamelen: 19.30 - 20.00 uur aan de Hofstraat 20 Aalten, kantoor Rinke ter Haar Architectuur

Loting: 20.00 - 20.15 uur

Warming up: Gezamenlijk lopen we om 20.20 richting de Beeklaan; tassen en kleding kunnen op kantoor blijven

Jeugdloop: De jeugd, die op AVA-kamp is, rent ook naar boven. Start jeugdloop is 20.45 uur

Beeklaanrace: Start 21.00 uur

Hudiging: Huldiging van de King en de Queen om ca. 22.30 - 22.45 uur, Hofstraat 20

Afpilsen: 23.00 uur tot 0.30 uur
Deelnemers
1.Rinke ter Haar, 2.Geert Wevers, 3.IJsbrand ter Haar, 4.Tom Adriaanse(afgemeld), 5.Tonnie Baten, 6.Wouter Raben, 7.Sam ter Haar, 8.Björn Demkes, 9.Erwin Wamelink, 10.Rob Berkelder, 11.Rudi Meinen, 12.Mees Prinsen, 13.Gertjan Bentert, 14.Kalle Brenninkmeijer, 15.Michiel Wellink, 16.Joost Lammers, 17.Katja Demkes 18.Gerdy Hoornenborg, 19.Björn Rossel, 20.Stan Prinsen, 21.Gerrit-Jan Jansen, 22.Bianca Ruesink, 23.Marloes Wensink, 24.Patrick Ikink, 25.Arno Derksen, 26.Roy Mengerink, 27.Roel Verwer, 28.Andre Balke, 29.Paula Verwaaijen, 30.Wim Rensink, 31.Vera Saalmink, 32.Zowie ten Hove, 33.Thijmen Lammers, 34.Bram Wevers, 35.Sebastiaan Navis(afgemeld), 36.Nils Jansink, 37.Seam Pluimers, 38.Teun Bauhuis, 39.Bjorn Tolkamp, 40.Thijs Bauhuis, 41.Thimo Lenting, 42.Luka ter Haar, 43.Ingrid van Zolingen, 44.Gerrit te Lindert, 45.Gerrit Ormel, 46.Pascal Veldboom, 47.Bart Koskamp, 48.Erik Ormel, 49.Gijs Oosterholt, 50.Linda de Vries, 51.Sien Meinen, 52.Diederick Lensink, 53.Denise van der Donk, 54.Joeri Voltman, 55.Evelien Hillen

Geen opmerkingen: