zondag 29 juli 2018

Delft Kerkpolderloop 5 km - 22.20 min - 48e plaats

Even gezellig bijgepraat met Rutger Thung en zijn vriendin


Op de laatste dag van onze vakantie op het Zuid-Hollandse eiland Voorne-Putten staat er in Delft nog een 5 kilometer wedstrijd op het programma. Ik heb wel zin om er aan mee te doen maar ga er dit keer alleen naar toe. Ook heb ik hier vier jaar geleden al eens gelopen toen we op vakantie waren in 's-Gravenzande. Het doel voor vandaag is om een half minuutje per kilometer harder te lopen dan afgelopen woensdag (5.10min/km) in Burgh-Haamstede. De temperatuur geeft s'morgens rond een uur of tien al weer 26 graden aan, dus erg gemakkelijk zal het niet worden.

De Kerkpolderloop wordt georganiseerd op iedere zondag in juli en augustus. De ene week is de organisatie in handen van Sportcenter Allround en de andere week van de Delftse IJs- en Sportclub Bertus, de leukste hardloopclub van Delft en omstreken. Als ik me inschrijf bij het partycentrum 'Onder Ons' moet ik het luttele bedrag van twee euro betalen en krijg ik een stempel op de handpalm gedrukt. Ze vragen niet naar je naam en verder word er ook geen nummer verstrekt, ik kan me nog herinneren dat dit de vorige keer ook al zo was. Een kalkstreep op de weg geeft de start aan en wat pijlen op de weg de route.

Na het inschrijven kom ik Rutger Thung met zijn vriendin tegen, iemand die ik ken van het hardloopforum Chat'n Run. We praten even snel wat bij en gaan ons gereed maken voor de start. Er wordt afgeteld van drie naar één en weg zijn we. De eerste kilometer gaat in precies vier minuten maar dan is het ook meteen gebeurd. Als we de polder inlopen hebben we de zon pal op ons hoofd staan en is het voor mijn gevoel bloedheet en nergens onderweg staan ze met een bekertje water. Na de lus in het plaatsje Schipluiden, kom ik de achterblijvers weer tegen en lopen we een zelfde gedeelte van de route langs het kanaal de Gaag terug.

De laatste kilometers gaan door het recreatiegebied Kerkpolder en komt er iemand op blote voeten naast me lopen. Als we het kiezelzandpad opgaan, is het voor hem zoeken waar hij het beste kan lopen en haal ik hem weer in. Bij de finish krijg ik een briefje in mijn handen gedrukt waarop ik zie dat ik 48e ben geworden. Je moet hierop zelf je naam invullen waarna het gekoppeld wordt aan de tijd die aan de finish voor je geklokt is. Als je het briefje na de wedstrijd niet inlevert op het secretariaat komt er een NN voor je tijd te staan. Na het douchen drink ik, samen met Rutger en zijn vriendin nog een kop koffie en praten gezellig wat bij. Ik denk dat we hem nog wel een keer bij de Gerard Tebroke Memorial of één van de zomeravondloopjes in Aalten aan de start zien.

Het briefje dat ik net na de finish in handen krijg gedrukt

Geen opmerkingen: