zaterdag 14 juli 2018

Verslag van de 3e wedstrijd eredivisietriatlon in Klazienaveen

Het team van TC Twente, met 2e van links Cindy Brusse
Zaterdag stond de 3e wedstrijd van de eredivisietriatlon in Klazienaveen op het programma, een sprint met 750 zwemmen, 22 of 23 km fietsen en 5km hardlopen. We begonnen met 750m in een niet al te frisse sloot van ongeveer 15m breed terugzwemmen naar de wissel. Wel makkelijk navigeren zo! Het zwemmen ging goed vooraan in een groepje met links van mij teamgenoot Deborah Wissink en achter me zo bleek later ook nog teamgenoot Sophie Lingelbach. Marije Dankelman zat in een groepje voor ons. Het uit de sloot klimmen ging minder soepel omdat we met meerderen op 3 trappetjes afstevenden en iemand me daar toen ik de klim wilde beginnen flink wegzette. Ik hoopte voor diegene op een penalty. Net voor het fietsenpark werd de tijd geklokt, met 11.09 een 15e tijd. Toen vliegensvlug het park door, fiets pakken en erop. Tenminste dat was het plan. Ik liet hier helaas zo n 7 sec liggen en miste precies de aansluiting met de groep op de fiets, balen. Sophie en Deborah zaten er wel bij. 

We waren begonnen aan een 3 rondes heen-en-weer parcours. Ik pakte het wiel van een dame in een rood pakje en moest best moeite doen om haar bij te houden, we reden 38.5km/u. Ze wilde graag dat ik overnam, maar dat ging ik niet doen, aangezien ik niet in het rood wilde rijden voordat de volgende groep ons op zou gaan pikken. In die groep wilde ik namelijk niet uitvallen zoals in de vorige wedstrijd gebeurde. Het rode meisje werd pissig en probeerde me van de weg te duwen door van uiterst rechts een paar keer ineens helemaal naar links te slingeren. De wind kwam van rechts, dus zat ik wat aan de linkerkant, dus dat zorgde voor spannende taferelen. Na de eerste 180gr bocht werd duidelijk dat de volgende groep onder leiding van motor Paula van der Pouw-Kuiper snel dichtbij kwam. 

Halverwege de weg terug was het goed opletten, aanzetten en hup....aansluiten bij de groep. Vervolgens groeide de groep door alle geloste dames voor ons in te rekenen, hierbij zat ook Rina Zijgers, de topper van Hellas en teamgenoot Sophie. Mijn positie was goed en het tempo lekker. We raasden nu met 42.7km /u langs de vaart op de heenweg. Op de 4e rij koste dit niet veel energie terwijl in ronde 1 de 38km/u in het 1e wiel wel veel energie koste. De weg terug tegen de wind in werd er 37km/u gereden. Na 3 rondes sprongen we van de fiets en snelden we ons weer door het fietsenpark. De 2e wissel ging me wel snel af en ik begon met een enthousiast tempo aan het lopen. Helaas moest ik dit enthousiaste tempo na 1 van de in totaal 3 rondes toch wat laten lopen en het gat wat ik na 1 ronde op mijn voorganger bijna dicht had bleef hetzelfde in ronde 2 en werd wat groter in ronde 3, jammer! 

Na een looptijd van 19.53 kwam ik als 25e van de 44 dames over de finish en hoorde ik de speaker omroepen dat met Marije (4e), Deborah (5e) en Sofie (13e) ons team van TC Twente op een 2e plaats was geëindigd, SUPER! Het was een hele gave wedstrijd!

Cindy Brusse

Prachtige 2e plaats voor team TC Twente

Geen opmerkingen: