woensdag 15 augustus 2018

Aankondiging van de 1e Achterhoek Run

Hardlopers, jong en oud, gaan 19 augustus rennend over de finish van de wielerronde door de Achterhoek
Achterhoek Run op wielerparcours

Naast de accommodatie van atletiekvereniging Atletico'73 in Gendringen ligt zondagmiddag 19 augustus het afgezette stratencircuit (Ulftseweg, Staringstraat, Rijnweg) van de Ronde van de Achterhoek voor de laatste kilometers en finish van de wielerkoers.

Een uitgelezen kans voor de organisatie van Atletico'73 met Esther Weikamp, Yvonne Boersma en Leonie Sanchez Leon als initiatiefneemsters, om op dit circuit een nieuw hardloop-evenement de Achterhoek Run te organiseren.

Na samenspraak met collega-atletiekclubs Argo Doetinchem, AVA Aalten en Archeus Winterswijk, die mede met Atletico'73 voor een grote deelname gaan zorgen, is er het volgende programma opgesteld: 12.30 uur jeugd tot en met 12 jaar met afstand 1,2 km op de Ulftseweg; 13.30 uur Jeugd 13 tot en met 15 jaar met afstand 2,4 km op de Ulftseweg en 14.30 uur deelnemers 16-plus met afstand 7,73 kilometer over vier rondes op het stratencircuit.

Parkeren en omkleden voor de Achterhoek Run kan op de accommodatie van Atletico'73 aan de Waalstraat 5, 7081 AJ Gendringen. Inschrijven kan via www.inschrijven.nl.

De organisatie van de wielerronde is zeer verheugd met dit initiatief en wil Atletico'73 ook blijvend meenemen op hun evenement met verschillende start- en finishplaatsen door de Achterhoek; volgend jaar in augustus 2019 is de finish bijvoorbeeld niet in Gendringen, maar in Terborg.

De Achterhoek Run wordt mede mogelijk gemaakt door Achterhoek Nieuws, de Stichting Achterhoek Toerisme, en gemeente Oude IJsselstreek. (bron)

Geen opmerkingen: