zaterdag 18 augustus 2018

Nzikwinkunda zet met 28.41 Ermelo op de kaart

Uiteindelijk wist Nzikwinkunda in een eindsprint El Goumri in de Stationsstraat te lossen en finishte met 4 sec. verschil in een geweldig snelle eindtijd van 28:41 minuten (foto de Stentor) 
Afgelopen zaterdagavond was de Stationsstraat en het Raadhuisplein in Ermelo omgetoverd met een vrije doorgang van de 1e ERMELOOP 10K. Voor een groot gedeelte van de organisatie was het de 1e keer dat men in aanraking kwam met het organiseren van een hardloopwedstrijd.

Het was niet proberen maar gelijk ‘het diepe in’ zonder echt te weten wat er zou gaan komen. Zo was het moeilijk in te schatten van het aantal deelnemers, daardoor het logistiek organiseren opbouwen van start/finish, de ontvangt lopers/gasten en de verwerking van de veel daginschrijvers, een uitdaging.

Een uitdaging met veel druk omdat er ook nog een aantal Internationale topatleten hadden aangeven in Ermelo te willen starten. Vanaf donderdag waren deze ondergebracht in het van der Valk Hardewijk hotel. Na de start op het Raadhuisplein van de G-lopers (ondergebracht bij ‘De Ontmoeting’) , de RABO-Jeugd 1km en de Intersport 5km gingen de NERO-Ermeloop 10km-lopers van start. De Trail-runners waren toen al met bussen weggebracht naar de start van de Veluwse Trail-Run over 20km bij het recreatiepark De Paalberg. De kleinzoon van de sponsor Gert van de Broek (Directeur vdbHoliday.com) loste hierbij het startschot.

Snelle eindtijd!
De verwachting dat het op de NERO-Ermeloop 10km een ware en snelle strijd door de Stationsstraat zou worden werd bewaarheid. Na het startschot van Weth. Hans de Haan was het wachten op de eerste doorkomst van 4km. Als eersten kwamen Onesphore Nzikwinkunda en Othmane El Goumri gezamenlijk door voor het groepje met Mourad El Bannouri, Noureddine Mansouri, Buiissane Youssef en Niels te Pas. Even later kwamen bij deze doorkomst de eerste vrouwen Hajiba Hasnaoui, Elvanie Nimbona en Hayat Benhenia met de Nederlandse vrouwen Lisanne Meuleman en Jessica Oosterloo door.

Zelfs de hoofdsponsor van de 10 km Nero de Boer (NEROBarbershop) had moeite om als chauffeur van de snelle BWMi3 klokauto (Ekris Nijkerk) de lopers op het bochtige gedeelte, achterin van het parkoers, voor te blijven. Uiteindelijk wist Nzikwinkunda in een eindsprint El Goumri in de Stationsstraat te lossen en finishte met 4 sec. verschil in een geweldig snelle eindtijd van 28:41. Bij de vrouwen finishte Hasnaoui in een snelle tijd van 33:26 met 3 sec. later Nimbona en 1:12 Lisanne.

Na de huldiging was het met DJKess nog gezellig op het Raadhuisplein en kon een ieder nagenieten van een 1e geweldig geslaagde ERMLOOP. De organisatie kon opgelucht adem halen en ook voldaan maar moe nagenieten van zoveel sportieve blijheid. (bron)

Geen opmerkingen: