dinsdag 21 augustus 2018

Winterswijk 7e Twee Bruggenloop - 6 km - 26.14 min - 10e plaats M50

Zusammen mit unsere Deutsche Lauffreunde von ASV Ellewick
Aan het einde van de zomervakantie staat er altijd een prachtige wedstrijd op de kalender, de Twee Bruggenloop in Winterswijk. Dit jaar is het al weer de 7e editie en alle jaren heb ik nog aan de start gestaan. Op het vijf sterren vakantiepark de Twee Bruggen wordt onze vereniging AVA'70 altijd erg gastvrij ontvangen en ieder jaar staan er meer deelnemers aan de start. Ook steeds meer Duitse atleten weten de weg naar deze wedstrijd te vinden.

Net als de voorgaande jaren is het erg mooi zomerweer en ruim op tijd fiets ik vanuit Aalten naar de Winterswijkse buurtschap Corle toe. Onderweg kom ik in het Walfortbos zelfs nog een Aaltense deelnemer achterop die er lopend naar toe gaat en er meteen maar een goede training van maakt. Voor mijn gevoel ben ik nog maar net op het park aangekomen, als ik hem ook al bij de inschrijftafel zie staan. Hij heeft dus aardig doorgelopen!

Na het startschot gaat het nog vrij gemakkelijk en op het voetbalveld klok ik de eerste kilometer net boven de vier minuten. Als dat maar goed blijft gaan denk ik nog. Maar het valt me eerlijk gezegd niet tegen en veelal wordt ik ingehaald door atleten die normaal ook voor mij finishen. Net over de helft komt trainingsgenoot Jeroen Toevank me voorbij en hij spoort me aan om mee te gaan. Maar het beste is er voor vanavond wel van af en ik bedank hem voor zijn aanbod. Hij loopt erg gemakkelijk bij me weg en pakt zelfs nog een minuut op me.

Na ruim vier kilometer zie ik dat clubgenoot Ben Wesselink een stukje achter mij loopt en eigenlijk steeds dichter bij komt. Dat geeft me nog weer een prikkel om wat aan te zetten en hem voor te blijven, wat me ook nog lukt. Naderhand blijkt zijn netto tijd echter een seconde sneller dan mijn tijd en delf ik toch nog het onderspit. Na de wedstrijd hoor ik dat de eerste drie lopers van de zes kilometer er een erg spannende wedstrijd van hebben gemaakt en gelijktijdig, in een tijd van net onder de 20 minuten, over de streep kwamen.

Met 522 deelnemers en 56 wandelaars die de finish halen, gaat deze 7e Twee Bruggenloop de geschiedenisboeken in als een wedstrijd die weer alle records verbroken heeft. Het blijkt ook nu weer dat er zeven jaar geleden een geweldig evenement op poten is gezet, dat nog steeds groeiende is. Hulde ook aan de vele vrijwilligers, mooi dat dit allemaal kan bij AVA'70.

Geen opmerkingen: