zaterdag 2 januari 2021

5 redenen waarom we verliefd zijn op ochtendloopjes

Ook als je geen ochtendmens bent

Als de wekker gaat en je echt in een diepe droom ligt, voel je vast niet direct de euforie. Maar dat komt goed. Na het opstaan trek je meteen je hardloopkleding aan en zet je een kop koffie. Eet je favoriete pre-workout ontbijt of snack, stap naar buiten en geniet even van deze 5 fantastische voordelen die hardlopen in de ochtend je brengen:

1. De ochtenden zijn magisch

De stilte. De geur van de frisse ochtendlucht. Verse zuurstof, dat ervaar je direct. De zon die net boven de horizon uit begint te komen geeft je dat prachtige licht wat met haast geen cameralens te pakken is. Een rondje door het bos, park of over de hei laat je genieten van de ochtenddauw op het gras, het gezang van de eerste vogels en enkel en alleen het geluid van jouw eigen voeten op het pad. Ja, de ochtenden zijn magisch.

2. Gegarandeerd momentje voor jezelf

Hardlopen in de ochtend betekent ook een momentje voor jezelf. Er zijn 's ochtends vroeg maar weinig ad-hoc dingen die tussen jou en je geplande run in kunnen komen en dat momentje voor jezelf kunnen dwarsbomen.

3. De paden zijn all yours

Hardlopen in de ochtend betekent ook rustige paden, minder verkeer, geen fietsers, geen opaatjes en omaatjes die onverwachts opzij stappen en geen blaffende honden achter je broek aan. Wát een rust!

4. Het geeft energie

Natuurlijk, als de wekker gaat geloof je het nog niet zo. Maar hardlopen geeft energie. Veel hardlopers die in de avond lopen ervaren om die reden ook meer problemen om in slaap te komen. Door in de ochtend te gaan lopen ga je slimmer om met al deze vrijgekomen stofjes en kan jij de rest van de dag nog gebruikmaken van deze welkome energy boost!

5. Als jij terug bent moet de rest nog

Als jij weer thuis komt na een heerlijke run, moet de dag voor veel mensen nog beginnen. Hoé lekker is het gevoel dat jij jouw training er al op hebt zitten en de rest van de dag kunt teren op dat heerlijke voldane gevoel van je run?! En bij thuiskomst uit je werk kan je lekker op de bank ploffen terwijl anderen nog een extra espresso nemen voor de avondtraining. Hallo Netflix! (bron)

Geen opmerkingen: