zondag 16 mei 2021

Ready For Take off Enschede

Cindy Brusse, Dirk-Jan Robbe, Henk-Jan Legters en Wim Brinkman
Zondag 16 mei stond al een aantal weken rood omcirkelt in mijn agenda. Eindelijk na vele maanden van duur- en heuvelloopjes weer een echte wedstrijd. Toevallig ook weer in Enschede, dat was ook de plek waar ik mijn laatste wedstrijd heb gelopen op zondag 13 september, de Menzis Singelloop. Ook toen waren er al heel veel voorwaarden en beperkingen om te kunnen lopen, maar het was in ieder geval wel een echte wedstrijd. De week ervoor had ik ook al de Burglauf in Gemen gelopen, maar hierna ging ook bij onze buren alles op slot. Al deze wedstrijden en de duurlopen was ik in de gelukkige positie dat ik altijd Dirk-Jan Robbe aan mij zijde had. Samen hebben we plannen gemaakt, weer afgezegd, gemopperd op de hele wereld, maar altijd er zijn voor elkaar en ook in deze rare periode elkaar steunen. Dirk Jan bedankt. 

Het was dan ook heel normaal dat Dirk Jan mee ging naar Enschede voor deze wedstrijd. Ik had hem maar niet vertelt van tevoren, wat er allemaal bij kwam kijken, want dan zou hij wel eens kunnen afhaken. Want deze loop had namelijk wel erg veel randvoorwaarden. Het was een onderdeel van het Fieldlab programma, om na te gaan en te kijken, hoe in de toekomst op een veilige manier gezamenlijk kan worden gesport. Bij de inschrijving, moest je een app close aanmaken, die aan jouw mobiele telefoonnummer was gekoppeld. Alle info over dit loop evenement ging via deze app. Zo moest je een snel test afspraak inplannen, 24 uur voor het loopevenement, maar ook 5 dagen erna. Deze test locatie was voor ons in Enschede op het vliegveld, waar ook de wedstrijd was. Ook moest je ervoor zorgen dat de coronacheck app op je mobiel stond. Al met al dus nogal wat zaken, voor je ook maar één meter had gelopen. Wij hadden onze test afspraak gemaakt rond 10.00 uur, dus twee uur voor de wedstrijd, want binnen 20 minuten kreeg je de uitslag. 

Dat betekende dus dat we op zondag morgen rond 9.00 uur al vertrokken richting vliegveld Enschede. Het was erg rustig op de weg en ruim op tijd waren we er. De parkeerplaats stond al mooi vol, want om 10.00 uur was de start van de top lopers en de bedrijven run. Eerst maar even testen, met de code die je persoonlijk had ontvangen. Bij mij was een erg vriendelijke dame en de neustest verliep snel. Helaas bij Dirk Jan ging het wat minder, of hij had een vakantiehulp, of zijn neusgaten zijn te klein, maar na 3 pogingen en bijna braken lukte het nu ook bij hem. Hierna moesten we onze uitslag ook nog als QR-code op onze mobiel zien te krijgen, zodat deze gescand kon worden. Omdat we alle twee hier weinig kaas van hebben gegeten, waren wij dan ook super blij dat de organisatie een paar vriendelijke dames had ingehuurd, om personen zoals ons te helpen. Het bleek echt voor hun een fluitje van een cent en na vele bedankjes van onze kant konden we eindelijk door. 

In een grote hangar, waar het een drukte van belang was, kon je de startnummers ophalen, kreeg je ook nog een soort horloge om, dat alles in de gaten hielt wat je zo al deed. Na afloop werden deze dan ook weer ingenomen. Maar er waren genoeg eet en drink kraampjes, vele sportzaken hadden er een stand, maar het mooie was dat je gewoon gezellig bij elkaar aan tafel kon zitten, of een praatje zonder mondkapje kon maken. Want iedereen was negatief getest die op het terrein was. Ook kwamen we Henk Jan Legters en Cindy Brusse tegen, die ook om 12.00 uur de 10 km liepen en natuurlijk moesten we een groepsfoto voor de site maken. Gewoon ouderwets weer in de rij voor de toiletten en samen zenuwachtig in het start vak staan. De high five, het elkaar succes wensen, kijken op je telefoon of je bereik hebt, de spanning van het aftellen. Geweldig gewoon, wat hebben we dat toch gemist. 

Het parcours was een ronde van 5 km, met veel vals plat en bochtjes, maar we konden eindelijk weer rennen. Ook na de finish was het bijna een groot volksfeest, iedereen was blij voor zichzelf, maar zeker ook voor de andere, omdat we weer samen hadden kunnen lopen. En dan heerlijk na afloop een patatje en een koud glas bier. En klagen dat het toch wel tegenviel, dat het parcours niet makkelijk was en dat er veel meer wind stond dan verwacht, heerlijk gewoon. Maar het blijft natuurlijk een test evenement en hoe gaat het nu verder? Is dit de nieuwe manier van het organiseren van wedstrijden? Op de terug weg hadden Dirk Jan en ik het er nog over, wat betekend dit voor wedstrijden, hoe gaat het er in de toekomst uitzien? Ik kan me goed voorstellen dat er voor een wedstijd door de organisatie gevraagd wordt aan de deelnemer of je kunt aantonen dat je negatief bent getest of dat je kunt aantonen dat je bent gevaccineerd. De toekomst zal het uitwijzen, maar een wedstrijd en alles eromheen, zoals vanmiddag, smaakt zeker naar meer.

Klik op de link voor de uitslagen

uitslagen

Wim Brinkman

Geen opmerkingen: