maandag 10 mei 2021

Renovatie en uitbreiding atletiekbaan AVA’70

De prachtige AVA'70 baan (foto Gerrit-Jan Jansen)

Het atletiekcomplex van AVA’70 wordt vernieuwd en uitgebreid. Dit meldt een raadsmededeling van de gemeente Aalten. Het complex in zijn huidige vorm is aangelegd in 2013. De kunststofatletiekbaan wordt intensief gebruikt door senioren en de vele jeugdleden en vertoont daardoor slijtage. Daarom is een grondige renovatie nodig.

Door Bernhard Harfsterkamp

Noodzakelijke renovatie

De atletiekbaan heeft al een tijdlang last van scheuren. Daarnaast lieten de gootkappen steeds los. De schade is telkens hersteld door de aannemer, die de baan heeft aangelegd. De scheurvorming is intussen ‘exponentieel’ toegenomen, waardoor nu het besluit is gevallen om de baan te renoveren. Met de atletiekvereniging is hierover in de afgelopen periode veelvuldig overlegd. Dat heeft er toe geleid dat het niet alleen bij de noodzakelijke renovatie blijft, maar dat de atletiekbaan ook wordt aangepast.

Hogere huur voor atletiekvereniging

De atletiekbaan zal meer een trainingsaccommodatie worden. Daardoor sluit die beter aan bij de wensen en behoeftes van de leden van AVA’70. Daartoe wordt het aantal verspringlanen uitgebreid en wordt het kogelstoot- en discuswerpengedeelte vergroot. Het toekomstbestendig maken van het complex kost uiteraard wel geld. De kapitaallasten, het bedrag waarvoor het complex jaarlijks op de gemeentebegroting staat, wordt hoger. Die waren 20.862 euro per jaar en zullen voortaan 22.724 euro per jaar bedragen. De gemeente zal gebruiken maken van de Regeling specifieke uitkering stimulering sport. Dat betekent dat de BTW die normaal gesproken in rekening wordt gebracht voor een investering in sportvoorzieningen gecompenseerd zal worden. Voor de investering in het atletiekcomplex gaat het om ongeveer 80.000 euro. Om de hogere kapitaallasten te financieren wordt de huur van AVA’70 wel verhoogd. Er zal jaarlijks 4000 euro meer huur betaald worden. (bron)

Geen opmerkingen: