zaterdag 3 juli 2021

Mooie 4e plaats Cindy Brusse bij Ironman 70.3 in Lathi in Finland

Cindy Brusse

3 juli raceday Ironman 70.3 Lahti: 1.9km zwemmen, 90km fietsen en 21.1km lopen. Op de warmste dag starten we om 15.15 bij 29 graden! Voor dik 5 uren sporten zou het wel eens heel zwaar kunnen worden en.....dat werd het zeker!

Het zwemmen ging prima. Maar toen t fietsen. Mijn god wat een geklim en meteen al na de wissel begon dat. Had gehoopt dat t een beetje flauwtjes op en af zou gaan, maar er waren slechts een paar vlakke segmenten. De eerste 60km gingen best goed met een gemiddelde van 31.9 km/u. Met dit vol te houden was een mooie tijd van 2.49.00 mogelijk. Helaas ging het na 70km ging t niet zo soepel meer. Het geklim en geinterval en de warmte begon zijn tol te eisen. En toen bij een pittige klim rond 83 km.....kramp midden op de klim!!! Dus ik moest de fiets af, rekken, dat hielp niet, toen wandelen met de fiets, onderonsje met de referee motor en op de klim weer op de fiets gestapt en behoudend verder. De fiets finish gehaald, maar kostbare tijd verloren in de laatste 10km. In totaal had ik wel 5 bidonnen van 750ml gedronken!

Het lopen: In de 1e km lopen een bijna krampgevoel, maar het ging net goed. Gelukkig liep ik het eruit. En wat was het heet!!! Geen flesjes bij de waterpost zoals op Mallorca, maar bekertjes die je zelf van de tafel moest pakken en waar steeds de helft uitlazerd als je niet gaat wandelen om het op te drinken. De bevoorradingspost begon met water, 2 wandelend genomen en eindigde ermee: weer wandelen en er 1 als douche gebruikt. Na 4 km een zere voetzool rechts. Dat bleef tot de finish. Tussendoor een ibuprofen genomen, maar had geen effect. Proberen de gang er in te houden. Bij km 19 had ik een onderonsje met een andere dame: ik zei "gelukkig bijna bij de finish"! Ze antwoordde: ik nog niet, ik moet nog een  rondje (van 10.5km)! Ik liep op haar uit en in de laatste km  was ik zo blij dat ik er bijna was, dat ik het tempo omhoog gooide en....kramp! Stond ik weer geparkeerd aan het hek met nog slechts 600m te gaan. De dame van het onderonsje kwam voorbij en sprak me bemoedigend toe. Wandelen, huppelen en weer het eerdere tempo opgepakt. Na 5u 24min over de finish. Mijn doel was onder de 5.15. Maar meer als mijn best en vooral doorgaan heb ik niet kunnen doen.

Vierde in de agegroup en 40e dame overall geworden. En zou mij dan nog een slot voor het WK in Utah, USA worden aangeboden voor 17 september 2021? 2 slots per agegroup en nog 25 extra voor de gehele damesgroep. Ik zou er erg graag heengaan. Maar....er is op dit moment een inreisverbod voor toeristen voor de USA. Hoe zal dat over 2 maanden zijn? Lijkt mij beter om dan t slot met direct de kosten van 500 euro niet te accepteren? Hoe denken jullie daarover?

Klik op de link voor de uitslagen

uitslagen

site organisatie

Cindy Brusse

Geen opmerkingen: