dinsdag 13 juli 2021

Zet jij jouw hardloophorloge op pauze bij het stoplicht?

Wil jij precies weten hoe hard je loopt, of wil de wedstrijd zo veel mogelijk nabootsen?

De ene loper doet het altijd, de ander doet het nooit: op pauze drukken bij een onverwachte stop onderweg. Wat het beste is, is natuurlijk niet te zeggen. Je totale looptijd – inclusief stops, bijvoorbeeld voor een stoplicht - lijkt wel een nauwkeurigere voorspeller van je wedstrijdprestaties dan alleen je gelopen tijd.

Hardloophorloge pauzeren bij het stoplicht

Natuurlijk: in de wedstrijd zal je niet voor een rood verkeerslucht komen te staan. Een toilet-stop daarentegen (misschien zelfs één met een rij voor het toilet), is in een wedstrijd weer niet ongebruikelijk. Een pauze om je veters te strikken of even rustig wat te eten of te drinken, ook niet.

Wedstrijd nabootsen

Als je getraind hebt om met deze pauzes rekening te houden, heb je een realistischer idee van je wedstrijdtijd. Misschien kun je zelfs wat tijd leren goed te maken – ook dat bereidt je beter op een wedstrijd voor.

Lopen met iemand anders

Als je met iemand anders loopt, kan je ervoor kiezen om de een bijvoorbeeld de hele tijd te laten meten en de ander kan dan zijn of haar horloge pauzeren bij stops. Op die manier heb je nóg meer waardevolle trainingsinformatie. (bron)

Geen opmerkingen: