zaterdag 4 september 2021

Lange weg naar nieuwe kunststofbaan AVA’70

Joppe Roos, Rudi Meinen en Hans te Lindert (vlnr) staan aan de start van de nieuwe kunststofbaan van AVA'70 (foto Lineke Voltman)

AALTEN - Atletiekvereniging AVA’70 aan de Bredevoortsestraatweg in Aalten heeft een nieuwe kunststofbaan die op zaterdag 4 september officieel werd geopend met het doorknippen van een lint door een lid van het eerste uur. Daarvoor waren er toespraken van voorzitter Rudi Meinen en wethouder Hans te Lindert.

Door Lineke Voltman

“Vanaf 2013 had de vereniging al de beschikking over een kunststofbaan, maar na een tijdje begon deze wat scheuren te vertonen en het water liep niet goed weg,” weet jeugdtrainer Joppe Roos. “We bleven aan het repareren en op het laatst waren er zeker tachtig reparatieplekken. De oorzaak was niet helemaal duidelijk, waarschijnlijk is er in de opbouw van de baan destijds iets misgegaan. Het bestuur is in overleg gegaan met de gemeente, die eigenaar van de baan is, en de aannemer. Enkele jaren geleden zijn er plannen gemaakt voor een nieuwe baan, maar dat overleg heeft nogal  wat tijd in beslag genomen. Begin dit jaar werd eindelijk het besluit genomen dat er een nieuwe baan aangelegd moest worden. Eind mei is daarmee begonnen en drie weken geleden werd de nieuwe 300 meter-baan opgeleverd. Tegelijkertijd zijn verschillende faciliteiten aangepast, zo is het aantal verspringlanen vergroot tot vijf verschillende lanen met een zandbak, waarbij meer leden tegelijkertijd kunnen trainen. Ook hebben we twee hoogspringmatten. Voor het discuswerpen zijn er nu drie kooien en voor het kogelstoten vijf. Het is meer een trainingscomplex dan een wedstrijdbaan, ook al omdat voor officiële wedstrijden een 400 meter-baan vereist is. Wel mogen we recreatieve wedstrijden organiseren.”

Optimaal gebruik

Voorzitter Meinen is trots op de nieuwe baan en op de vereniging. “Het was een lange weg maar het belangrijkste is dat we met de gemeente en de Atletiekunie samen gewerkt hebben aan een kwalitatief goede sportaccommodatie. We hebben de baan zo ingericht dat deze zo optimaal mogelijk gebruikt kan worden en we alle jeugdleden zoveel mogelijk aan het bewegen hebben. Bij het bezoeken van andere verenigingen bleek dat verschillende jaloers zijn op onze jeugdafdeling en het aantal trainers dat we hebben. Daar is bij andere verenigingen vaak een tekort aan. “

Enthousiasme spat eraf

“Ik kom hier vaak om mijn kinderen te brengen en dan valt meteen op dat de omgeving uitnodigt om te bewegen en dat ligt aan de baan, maar misschien nog meer aan de mensen die de jeugd trainen. Het enthousiasme straalt ervan af“, aldus wethouder Te Lindert tijdens zijn toespraak. “De nieuwe baan is er gekomen na een zeer lang traject, maar AVA’70 heeft volgehouden en met succes.  Om een vergelijking te maken met atletiek was het geen sprint maar een duurloop. Ook was het vaak hordenlopen omdat er vele hobbels genomen moesten worden.” 

Het was al met al een gezellige dag voor leden en bestuur van AVA ’70. ‘s Ochtends waren er allerlei activiteiten voor de jeugd van 6 tot 12 jaar en ’s middags konden de volwassenen strijden om de eer bij het koningsschieten. (bron)

Geen opmerkingen: