dinsdag 12 juli 2022

Aalten 42e Walfortloop 5 km - 24.41 min - 2e plaats M60

Achter twee loopsters van DJK SF 97/30 Lowick en net voor Gabrielle Bruil
Met de laatste zomeravondloop van AVA'70, de Grachtenloop in Bredevoort, viel het water nog met bakken uit de lucht. Vanavond bij de Walfortloop is het droog en stoffig en met een temperatuur van ongeveer 25 graden ook erg warm. Om een wedstrijd te lopen vind ik het eerste fijner maar dan moet het maar wat langzamer. Eigenlijk begin ik daar ook steeds minder moeite mee te krijgen. Het is heerlijk dat je nog aan een wedstrijd mee kunt doen en of je dan net voor- of net na de middenmoot eindigt maakt me niet zoveel uit.

Voor de wedstrijd vraagt Marco van Rijs me of ik tijdens de wedstrijd een Human Tagging (Hu-tag) wil dragen. Een soort enkelband die met triathlons ook wel gedragen wordt, omdat je er mee zwemmen, fietsen en hardlopen kunt. Hij wil kijken of deze precies dezelfde tijd aangeeft als de chip in mijn startnummer. Dat wil ik wel en na de wedstrijd blijkt dat deze band volledig aan zijn verwachtingen heeft voldaan en op de seconde nauwkeurig is. Mooi dat er zo weer een experiment geslaagd is.

De wedstrijd zelf heeft zijn naam te danken aan het kasteel en het gelijknamige bos waar we door lopen, ik mag altijd graag in deze omgeving mijn trainingen afwerken. Mijn doel voor vandaag is om rond de 25 minuten te lopen en zeker niet te hard te starten. Na een goede kilometer is er een afsplitsing met de 10 kilometer, waar wij rechtsaf de Tolkampweg op gaan. Het deelnemersveld wordt een stuk kleiner en een eindje voor me zie ik mijn clubgenote Gabrielle Bruil lopen, een mooi richtpunt.

Een eind verder, op het pad langs de Keizersbeek, heb ik haar te pakken en inmiddels hebben we de laatste atleten van de 10 kilometer ook ingehaald. Maarten Angenent, die sinds lange tijd na zijn operatie weer een wedstrijd loopt, zit dicht achter me. Het gaat me nog steeds vrij goed af en als ik de accommodatie van AVA'70 weer op draai zie ik dat ik nog mooi binnen de 25 minuten kan finishen. Een heerlijke warme, zwoele en sportieve avond zit er weer op.

De Human Tagging

Geen opmerkingen: