zaterdag 2 juli 2022

Doe mee of doneer aan de TommyBeusRun in Bredevoort

Tom van Beusekom

Een week voor de marathon van Amsterdam klaagt Tom van Beusekom (31) over zere schouders. Spierpijn? Zijn darmen spelen op, eten wil niet zakken. Het blijkt helemaal mis te zijn. De jonge hardloper wil iets nalaten waar mensen plezier aan beleven. Daarom organiseert hij op 3 juli een hardloopwedstrijd waarvan een deel van de opbrengst naar het KWF Kankerbestrijding gaat.

Het hardloopleven van Tom begint als zijn vader start met hardlopen om wat gewicht kwijt te raken. Vader schrijft zich in voor een 5 kilometer, Tom doet op zijn gympies mee. En loopt meteen 20.51.

Tom werd te vroeg geboren waardoor zijn leven met een ontwikkelingsachterstand begon. Hardlopen geeft hem grip op zijn doen en denken. Bij zijn marathondebuut in 2018 in Amsterdam is hij na 2 uur en 47 minuten al terug in het Olympisch Stadion. Een prestatie die niemand voor mogelijk had gehouden.

Een week voor de marathon van Amsterdam in 2021 voelt hij zich niet goed. Pijnlijke schouders, darmkrampen, eten wat moeilijk wil zakken, een ijzertekort. Bij een endoscopie van de slokdarm ontdekt de internist een flinke tumor. Uit nader onderzoek blijkt dat Tom ook uitzaaiingen naar de lever heeft.

Tom heeft inmiddels veel kracht verloren en kan niet meer hardlopen. Hij wil iets nalaten. Iets waar mensen plezier aan beleven. Zo komt hij op het idee om de TommyBeusRun te organiseren. Wie weet wordt het een terugkerend evenement en zal zijn naam zo voortleven. Zijn run vindt plaats op 3 juli 2022 in Bredevoort in Gelderland. Meedoen aan de 5 of 10 kilometer kost 15 euro. De opbrengsten gaan onder andere naar KWF Kankerbestrijding. 'Ik hoop dat ik er zelf nog bij mag zijn', zegt Tom. (bron)

Wil je meedoen aan de TommyBeusRun? Je kunt je inschrijven via deze link.

Kun je niet meelopen maar wil je wel wat doneren? Klik op deze link

Geen opmerkingen: