zondag 3 juli 2022

Bredevoort TommyBeusRun 5 km - 25.03 min - 98e plaats

Na ruim een kilometer op de Zwanenbroekweg

Na een mooi tuinfeest op de zaterdagavond gaat rond 7.30 uur de wekker al weer. Ik heb me namelijk ingeschreven voor de 5 kilometer van de TommyBeusRun in Bredevoort. Mijn clubgenoot van AVA'70 is ziek en vertelde mij zo'n anderhalve maand geleden dat hij een wedstrijd wilde organiseren, met start en finish bij de Intratuin in zijn woonplaats. Een groot gedeelte van het inleggeld gaat naar het Koningin Wilhelmina Fonds van de Nederlandse Kankerbestrijding.

Samen, met onder andere de vele vrijwilligers van zijn vereniging, heeft hij het in korte tijd voor elkaar gekregen om alles te regelen. Bijna de hele regionale en nationale top is, met 460 deelnemers en vele toeschouwers op dit evenement afgekomen om Tom en Paula te steunen. Het is prachtig weer en een mooi moment om hun samen vandaag extra in het zonnetje te zetten. Ze 'genieten' er dan ook met volle teugen van.

Mijn doel voor vandaag is om lekker en ontspannen te gaan lopen en na een kilometer eens te kijken wat mijn tijd is. Deze gaat in precies 5 minuten en dan is het een mooi doel om zo rond de 25 minuten te gaan finishen. De volgende 3 kilometer duren allemaal enkele tellen langer en op het fietspad van Winterswijk naar Aalten moet ik nog een tiental seconden goedmaken om in de buurt van mijn doel te komen. 

Na afloop van mijn wedstrijd kijk ik nog naar de finish van de 10 kilometer en deze wordt door een aantal atleten toch wel erg hard gelopen, wat mooi is om te zien. Naar de prijsuitreiking staan nog heel veel atleten en toeschouwers te kijken. Even later klinkt uit de speakers het 'You'll never walk alone' en Tom zal Tom niet zijn als hij op het hoogste schavot uit volle borst mee gaat zingen, gevolgd door alle aanwezigen. Een overweldigend en lang applaus is het gevolg. Een erg indrukwekkend moment en uit mijn ooghoek voel ik een traan langzaam zijn weg naar beneden vinden. Tom en Paula, bedankt voor deze prachtige morgen, een morgen met een lach en een traan!


Geen opmerkingen: