maandag 19 september 2022

Prachtige prestaties Demkes en Oosterholt op Ironman 70.3 in Cervia (Italië)

Björn Demkes en Gijs Oosterholt

Na een reis van ongeveer 11 uur (met 1 uur verkeerd rijden), ik noem geen namen Gijs, komen we aan voor onze overnachting in Fidenza. Bjorn heeft een zo goedkoop mogelijke overnachting geboekt in een achterwijk. Als we ons hotel eindelijk vinden worden we in het Italiaans welkom geheten door een 93 jarig vrouwtje van nog geen 1,25 cm groot. We begrijpen elkaar compleet niet. Ze blijft maar Italiaans brallen en kijkt vooral Gijs steeds boos aan.

Op de vraag via google translate, ( gelukkig ben ik wel heel alert) of we onze zeer dure fietsen boven op onze kamers mogen neerzetten horen we meteen NO. Dit gaat dus ook echt niet gebeuren. De fietsen mogen beneden in het keukentje en het oude enge vrouwtje zal het met haar leven bewaken. Ze wijst hierbij met haar hand naar Bjōrn en zegt Pang Pang. Wat een toestand. We doen geen oog dicht. Het is 40 graden op de kamer en er lopen allemaal drugsdealers rondom het hotel.

S'morgens na een goed verzorgd ontbijt, welgeteld 1 droog beschuitje, gaan we met gierende banden onze tot nu toe hilarische reis vervolgen. Vrijdag komen we aan bij ons verblijf voor de komende 4 nachten. Hier mogen de triathlon fietsen wel op de hotelkamers. Vrijdag gaan Bjorn en Gijs meteen inchecken. Zaterdag is er noodweer voorspeld en is de hele triathlon is gecanceld. 

Zaterdag bijna de hele dag binnen op de hotelkamer gezeten. Bij het ontbijt mogen we niks zelf pakken. Je kunt aanwijzen wat je wilt hebben. Er is keus uit welgeteld 1 hard broodje en een plakje cake en yoghurt met slierten erin. Ook al een succes. Gijs wordt ongeduldig en loopt naar de keuken met de vraag of we 3 koppen koffie kunnen krijgen. Hij krijgt een Italiaanse tirade te verwerken en de serveerster komt vanzelf aan onze tafel. Eindelijk 3 koppen koffie. Daarna vraagt Bjorn om koffie. De serveerster wordt steeds bozer. Uiteindelijk hebben we ieders 3 koppen koffie gehad. Het werd gewoon neergesmeten. Gelukkig is het hotel wel beter dan het eerste hotel. 

Zaterdagavond knapt het op en ontvangen Gijs en Bjōrn mail van de Ironman dat de fietsen dezelfde avond ingecheckt moeten worden, omdat de hele triathlon ook zondag verreden gaat worden. Wat een chaos in het stadje. Rijen dik. Allemaal mensen wie de fiets willen inleveren. Een paar uur later gaan we vermoeid terug naar de hotelkamer.

Zondagmorgen 07:30 uur ontbijt en 08:30 naar het evenement. Helaas zoals de hele reis loopt ook dit weer anders. Het ontbijt is pas om 08:00 uur. En er was weer keus uit harde broodjes waar je nog geen mes in kon zetten. Dan maar koffie. De serveerster ziet ons en komt 3 koffie en een extra kannetje koffie brengen. Haha daar zeggen we wel grazie op.

Op naar de triathlon. Het is prachtig weer en Bjorn en Gijs hebben er zin in. Ik neem afscheid en ga vast bij de start staan. Om 10:27 uur zie ik Bjorn voorbij komen. Hij rent het water in en niet veel later zie ik Gijs het water in rennen met een iets te kleine wetsuit. Na 28 minuten komt Bjorn al uit het water. Ik was net op tijd om hem nog te kunnen aanmoedigen. Gijs komt na 33 minuten voorbij. Hierna gaan ze op de fiets. Even rust tussendoor. Ik ga met vrienden uit Lievelde oftewel Groupies op een terrasje koffie drinken. Daarna lopen we verder naar het wisselpunt, want via de app is te zien dat Bjorn en Gijs na 90 km fietsen al bijna weer terug zijn.

We staan te wachten in de menigte als we Bjorn voorbij zien komen. Hij ziet er nog fit uit. Niet veel later komt Gijs ook al aanlopen. Hij ziet er ook fris en fruitig uit. Wat knap van Gijs. Hij heeft bijna 2,5 jaar niet veel getraind. Toch knap dat je dit dan even doet. Het lopen gaat bij beide niet van harte. Ze zien er niet zo fris meer uit. Uiteindelijk komt Bjorn na 4:45:45 over de finish en Gijs om 05:07:48 over de finish.

Niet veel later komen ze bij ons op het terras zitten en krijgen ze een grote mannen bier van 0,66 cl en beginnen de stoere praatjes alweer. Knappe prestatie en op naar de hele triathlon van .....

Groetjes Katja

Geen opmerkingen: