zondag 29 oktober 2023

Jubileumeditie van de Diepe Hel Holterbergloop in Nijverdal is meer dan super verlopen

De start van de Night Run

‘Deze jubileumeditie kan in de boeken als een editie die perfect is verlopen’, aldus Hans Stokvis, voorzitter van de Diepe Hel Holterbergloop. ‘Ik ben enorm trots dat dit weer dankzij alle vrijwilligers en sponsoren is gelukt. Grote hulde daarvoor’.

Zaterdagavond trapte de Sans-Online Night Run af met ruim 900 deelnemers! Een serieuze stijging van aantal inschrijvers ten opzichte van vorig jaar. Ook de winnaar was een nieuw gezicht, hij was onlangs verhuisd van Amsterdam naar Twente en liet gelijk zien welke run skills hij in huis had. Ephrem Kuiper finishte met 20.47 minuten. De eerste dame was Marije Dankelman met 25.38 minuten. Gijs Boerrigter (21.16) en Caimin Stevens (22.39) waren respectievelijk nummer 2 en 3, bij de dames Gerja Zielman (25.47) en Rianne Aarnink (26.25). De vuurwerkshow onderweg, enthousiaste buurtbewoners en aankleding maakte de Night-run tot een groot succes.

Zorgsaam 10&20 km wandeltocht

Op zondagochtend waren de vroege vogels weer om 07.00 uur aan de start voor de Zorgsaam 10 of 20 km wandeltocht. Over alle afstanden waren er meer deelnemers zo, ook bij de wandeltocht. Daar stonden ruim 400 deelnemers aan de start. Hoewel code geel in Nederland werd afgegeven heeft het evenement er tot 16.00 uur geen last van gehad!

Curess Kidsrun en G-Loop

Voordat bij de koningsafstanden het startschot af ging hebben de jongste talenten en de deelnemers van de G-loop in het centrum van Nijverdal één, twee of drie rondes gelopen. ‘Het is zo super te zien die enthousiaste en fanatieke gezichten’. Winnaars van de Kidsrun categorie t/m 6 jaar: Casper Schulte en Lot Roelofs, 7-9 jaar: Ralph Willemse en Liv Bulten en 10-12 jaar: Stef Nijzink en Sophie Willems.

Hemink 10 km en VolkerWessels halve marathon

De temperatuur was goed en de zon liet zich in het begin nog even zien! Op de Sallands Heuvelrug genoten de deelnemers van de rust en natuur. Terug in het centrum van Nijverdal werden ze onder luid gejuich ontvangen. Bij de Hemink 10 km was het podium van de mannen: Niels te Pas (31.10),William van Eeken (31.03) en Nick Zwienenberg (33.49). Het damespodium was voor: Aline Koorstra (36.40), Jessica Oosterloo (36.56) en Laura Prins (37.11). En bij de VolkerWessels kwamen we inmiddels weer een bekend gezicht tegen! De nummer 2 van de mannen was wederom Ephrem Kuiper (1.11.22). De nummer 1 was Leon Sanderman met (1.11.07) en de nummer 3 Martijn Oonk (1.11.32).

PLUS Supermarkten bedrijvenloop

Een nieuwe sponsor was dit jaar de PLUS supermarkten! Zij waren sponsor van de bedrijvenloop en richtte de VIP tent in. Het aantal bedrijventeams was dit jaar ook weer bovenverwachting gegroeid. De sportieve prestaties van de collega’s werden gezamenlijk gevierd bij de afterparty van de night run of met een bordje eten en een biertje in de VIP tent op zondag.

Goede doel

“Ieder jaar zoeken wij een maatschappelijke samenwerking op met een goed doel. Voorgaande jaren was dat al heel succesvol met onder andere de Nierstichting, de Bas van de Goor Foundation, Fonds Gehandicaptensport”. Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor de Stichting Handicamp Outdoor. Een bedrag van € 3200 is gedoneerd aan de stichting. (bron)

Geen opmerkingen: