zondag 11 maart 2007

Nieuw Wehl Fatima loop – 7,5 km – 27,39 min – 2e Plaats 40+

Jos Slutter, Jos Haagen, Geert Wevers en Peter Wissink
Als je samen met iemand naar een wedstrijd toegaat en je komt beide op het podium te staan dan is dat een leuke ervaring. Dit was vanmorgen het geval op de 7,5 km. bij de Fatima loop in Nieuw-Wehl. Gerrit Ormel werd tweede bij de Masters 2 (28,07 min) en ikzelf kwam op dezelfde plaats bij de Masters 1 in een tijd van 27,39 min.

Gelijk na de start kwam ik samen met Jos Slutter en Jos Haagen te lopen waarbij iedereen het nodige kopwerk deed. Ik kon het tempo goed volgen waarbij ik soms nog het idee had dat het zelfs nog wat harder mocht. Na 2,5 km. (9,13 min) en 5 km. (18,48 min) besloot ik het tempo nog wat op te voeren. Mooi is het dan dat je door je tegenstander direct gevraagd wordt in welke leeftijdsklasse je mee doet. Mijn antwoord stelt hem gerust omdat hij zelf in een andere klasse loopt.

Het strakke tempo kan ik goed vasthouden en ik loop de laatste 2,5 km. in 8,51 min. Gert-Jan Wassink wint de 7,5 km. en loopt onder het elf jaar oude parcoursrecord een tijd van 23,33 min.

De opbrengst van de Fatimaloop, een bedrag van ruim 2300 euro,- is bestemd voor zorgboerderij "De Uilenboom" in Gaanderen. Een project waarbij de zeer ernstig verstandelijk gehandicapte centraal staat. Ik sta er iedere week nog weer van versteld, dat ik eigenlijk de hele winter door nog vrij weinig verval laat zien. Misschien dat ik door de vele wedstrijden in combinatie met vrij rustige trainingen toch een bepaald ritme goed kan vasthouden.

Op de 1500 meter werd bij de jeugd tot en met 9 jaar Tim te Brake eerste in een tijd van 5.54 min. en Mark te Brake eindigde op dezelfde plaats bij de jeugd tot en met 13 jaar. Hij liep een tijd van 5,23 min. Tenslotte wil ik de families van Aken en Woolschot erg bedanken voor de mooie foto’s die ze iedere keer weer doormailen.





Ik ben er bijna

Geen opmerkingen: