donderdag 27 december 2007

Arnhem 17e Derde Kerstdagloop 7 km – 27,59 – 12e Plaats

Op het viaduct over de A12
Zo net na de feestdagen is het altijd lekker om ergens een wedstrijd te lopen en de Derde Kerstdagloop is daar een mooie gelegenheid voor. Nadat we Merle bij een vakantie vriendin- en Ina en Bram in Arnhem hebben afgezet, gaan Tom en ik naar sportpark Valkenhuize. We zijn ruim op tijd aanwezig en kunnen de auto bij de sporthal parkeren. Om 12.10 uur is de start van de 7 kilometer en net voor de afsplitsing met de 14 kilometer haal ik de laatste lopers van deze afstand in, atleten die 10 minuten eerder gestart zijn.

Nadat we over het viaduct van de A12 (zie foto) zijn gelopen gaan we rechtsaf het bos in. Hier moeten een aantal heuveltjes worden genomen. Zo’n 500 meter na het bos volgt het moeilijkste gedeelte van het parcours, de beklimming van de Geitenbult. Als je deze bult gehad hebt komt de finish al haast weer in zicht. We komen via de achterkant de atletiekbaan van Ciko’66 weer op, waar ik nog vol aan de bak moet om binnen de 28 minuten te eindigen.

Later hoor ik dat het parcours waarschijnlijk zo’n 250 meter te lang is. Tom eindigt even later in een tijd van 36,16 minuten. Clubgenoot Gerrit Heersink volbrengt de Halve Marathon in een nette tijd van 1 uur 34 minuten en 54 seconden. "Ik ben met deze tijd vet tevreden omdat ik me niet uit de naad heb gelopen en geen verval heb gehad", aldus Gerrit. Na de wedstrijd heb ik nog gezellig met een stel ChatnRunners zitten napraten in de kantine van Ciko’66.








Gerrit Heersink
Tom Wevers

Geen opmerkingen: