zaterdag 23 mei 2009

Training in Roeselare (België)

Het Schiervelde Stadion van Roeselare
Van donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag) tot en met zondag 24 mei 2009 ben ik als begeleider mee geweest met de jeugd van AZSV C1 naar een internationaal voetbaltoernooi in Roeselare, een stad in de provincie West-Vlaanderen (België). Bijna 1000 voetballers deden aan het tournooi mee en verschillende landen waren vertegenwoordigd.


Naast een druk programma was er op zaterdagmiddag nog een uurtje over om even lekker een eindje te gaan lopen. Samen met Henk Somsen begonnen we de route bij knooppunt 77 en liepen we op een mooi pad langs het riviertje de Leie naar de stad Roeselare. Midden in de stad gingen we rond om de Sint Michielskerk en kwamen we voor het Nationaal Belgisch Wielermuseum te staan, onder gebracht in een beschermd Monument. Oud wielrenner Freddy Maertens was tot en met 2007 ambassadeur van het Museum en ontving er regelmatig gasten. Bij het Museum is een knooppunt aangegeven maar anders dan in Nederland stond er geen bord bij om te kijken welke richting we op moesten. Op het gevoel hebben we gekozen voor knooppunt 79 en dat bleek achteraf een juiste keuze.

De laatste kilometers heb ik alleen gelopen en kwam ik langs het Schiervelde Stadion van Roeselare dat in de hoogste Belgische divisie, de Jupiler League voetbalt. Het hek stond open en nieuwsgierig als ik ben, heb ik even een kijkje in het Stadion genomen. Na bijna 10 kilometer heb ik mijn duurloopje erop zitten.

Klik op het album voor enkele foto's

fotoalbum

Geen opmerkingen: