maandag 5 april 2010

Kilder 27e Paasloop 5,2 km - 20,08 min - 6e Plaats M40

Ongeveer 200 meter na de start met nummer 1901 Kevin Kugathasan. Peter Wissink loopt voor me en Stefan Scanu achter me (foto Marco van Rijs)

De laatste jaren hebben we tijdens het Paasweekeinde hier in de buurt altijd de keus om in Neede, Lichtenvoorde of Kilder te gaan lopen. De wedstrijd in Neede op zaterdag is echter van de kalender geschrapt, paaszondag moest ik werken dus ben ik maandags naar de Paasloop in Kilder gegaan.

Voor de wedstrijd hoor ik dat het parcours van de 5 kilometer sinds vorig jaar iets langer is geworden. Doordat er een gedeelte van het parcours over een bestaande mountain-bike route loopt is er een lus bij gekomen en is de afstand 5,2 kilometer geworden. Dan moeten we maar 200 meter verder lopen en heb ik een streeftijd van 20 minuten in gedachten.

Het is heerlijk weer en er zijn veel lopers naar Kilder gekomen. Bij de start van de 5 kilometer staat Europees kampioen op de 800 meter Bram Som enkele plaatsen bij mij vandaan. Bij hem staat alles momenteel in het teken van het EK in Barcelona waar hij zijn titel wil verdedigen. Leuk om eens tegen zo’n wereldtopper te lopen, al zie ik hem bij de finish pas weer.

Het lopen op zich gaat redelijk goed. Ik loop de hele weg ongeveer 50 meter achter mijn jonge clubgenoot Kevin Kugathasan maar ik heb er steeds een mooi richtpunt aan. Ik heb ook steeds het idee dat hij zich nog wel wat moet laten zakken maar hij houdt het prima vol en ik kom niet veel dichterbij. Bij het verlaten van het bos schreeuwt Johan Assink mij nog toe dat ik hem wel kan pakken. Dit lukt inderdaad al is het bijna op de streep. Net boven de 20 minuten kom ik binnen, nog geen drie en halve minuut achter Bram Som.



 Dimitri Stefas in gesprek met Bram Som en Arnoud Okken

Geen opmerkingen: