zondag 18 juli 2010

Boulevardtraining van Westende naar Oostende (B)

Aan het strand is het nog erg rustig

De kerkklokken van het plaatsje Westende slaan op deze zondagmorgen net negen uur, als ik op de camping vertrek voor een duurloop langs de Belgische Kust. Westende is een deelgemeente van Middelkerke en ligt in de provincie West Vlaanderen. Het is heerlijk zomerweer en op de camping is nog weinig vertier. Na ruim een kilometer loop ik bij hotel St-Laureins de boulevard op en ga ik in noordoostelijke richting. Aan het strand is het, op wat wandelaars en joggers na, nog erg rustig.

Na een paar kilometer lopen zie ik in de verte de watertoren in de Warandeduinen liggen. In dit jonge en kalkrijke natuurgebied schijn je zelfs nog wat bedreigde vlindersoorten te kunnen vinden. Een eindje verder zie ik Suske en Wiske en enkele andere stripfiguren. Ze staan als standbeelden op de Zeedijk van Middelkerke en elk jaar vindt er in deze gemeente dan ook een stripfestival plaats. In de buurt van Raversijde vraag ik een wat oudere "Franse Monsieur" of hij even een foto van me wil maken. Dat wil hij met alle plezier doen maar als ik hem het fototoestel geef, houdt hij de lens op zichzelf gericht. In mijn beste gebarentaal los ik dit probleem op.

Na ruim een uur lopen heb ik wel zin in een bakje koffie en ga ik een plaatselijk cafe in. Ik heb mijn eerste slok nog niet genomen of er komt een mevrouw het cafe binnenwandelen met een ontzettend grote hond. Het dier is zo groot dat het me niet zou verbazen dat het beest zo begint te hinniken. Gelukkig valt het mee. Na de koffie loop ik nog een paar kilometer verder en dan stap ik op station Oostende Renbaan op de kusttram die me weer terug naar Westende brengt. Vandaar uit loop ik terug naar de camping waar ik om ongeveer 11.30 uur weer thuis ben.

fotoalbum
De watertoren tussen Westende en Middelkerke
Suske en Wiske aan de boulevard
Met de koffie ben ik in goed gezelschap!  

Geen opmerkingen: