donderdag 29 juli 2010

Zomervakantie

Zomervakantie in België
Wat pak jij als eerste in je koffer als je op vakantie gaat? Je tandenborstel, een paar boeken om eens heerlijk te gaan lezen of zijn het je hardloopschoenen? In dat laatste geval zul je niet de eerste zijn die er spijt van krijgt. Lopen kan overal, je moet het op vakantie vaak wel alleen doen.

Geen vaste trainingsroute en je vaste trainingsmaatjes zitten enkele honderden kilometers verderop. Een ander dagritme en weg is de routine. Voor je vertrekt heb je het idee dat je op vakantie vast veel tijd zult hebben om te gaan hardlopen. Maar misschien verwachten je partner en de kinderen dat je dan met hen op het strand zult zitten of in kastelen rond gaan lopen. Bedenk van tevoren of je wilt gaan hardlopen en wat de handigste tijd is daarvoor. Uitslapen? Of voor het ontbijt de hardloopschoenen aan en een uur later fris onder de douche vandaan aan de verse broodjes.

Bij mij is het op iedere vakantie bijna altijd hetzelfde ritueel. In twee weken tijd trek ik een keer of vier de hardloopschoenen aan en ga ik 's morgens vroeg op weg voor een heerlijke rustige duurloop door de vaak prachtige omgeving. Ook probeer ik altijd één of twee wedstrijdjes mee te pakken in het land waar ik op vakantie ben. Dit jaar zal het waarschijnlijk niet veel anders zijn.

Ik wens iedereen een prettige vakantie toe en laat nog eens horen in welk land of in welke streek je gelopen hebt of wat je hardloopervaringen daar zijn!

zondag 18 juli: 1e training - van Westende naar Oostende en met de kusttram terug – 14,2 kilometer

woensdag 21 juli: 1e wedstrijd – 31e Dwars door Bekegem – 15 kilometer in 1:10:59 min.

zaterdag 24 juli: 1e fietstraining – op de mountain bike naar Frankrijk – 55 kilometer

zondag 25 juli: 2e training – rondje naar de havens van Nieuwpoort – 12,1 kilometer

woensdag 28 juli: 2e fietstraining – Freddy Maertens route op de MTB – 42 kilometer

woensdag 28 juli: 2e wedstrijd – Beach Run in de Panne – 8 kilometer in 38:21 min.

Geen opmerkingen: