dinsdag 13 juli 2010

Walfortloop in Aalten 6 km - 23,58 min - 30e plaats

Achter Erwin Wamelink aan maar hij is me te snel af

De maanden juli en december zijn altijd mijn rustmaanden en dan loop ik alleen als ik zin heb. Dat betekend dat ik tot aan de Walfortloop deze maand nog geen 25 kilometer getraind heb. Op zich is dat wel eens lekker en het warme weer nodigt ook niet echt uit om overdag de hardloopschoenen aan te trekken. Daarnaast heb ik al een aantal weken last van mijn linkerenkel. Een beetje een zeurende pijn, meer is het niet!

Toch heb ik vanavond zin om aan de Walfortloop in mijn woonplaats mee te doen. Vanuit mijn huis loop ik naar de baan toe en ik vind het onderweg al warmer dan ik gedacht had. Gelukkig heb ik mijn hemdje bij me en dat is niet verkeerd. Voor de wedstrijd zie ik dat de finish op een andere plek is dan voorgaande jaren maar echt veel maakt de afstand niet uit.

De eerste kilometers gaan redelijk goed maar bij het bordje van de tweede kilometer haalt Bram me al in. Loop ik nu echt zo slecht of heeft Bram een erg goede dag. Ik houd het maar op het laatste want de kilometertijden blijven gemiddeld rond de vier minuten liggen. Onderweg loop ik even met Archeus lid Hans Geerdink op maar hij heeft wat last van de hitte en past het tempo hierop aan. Na de vierde kilometer zie ik Erwin Wamelink wandelen en ik spoor hem aan om met me mee te lopen. Hij pakt de draad weer op en hij kan het laatste gedeelte van het parcours nog veel kopwerk doen. Paul Waalders loopt een tiental meters achter ons maar kan er net niet meer bij komen.

Weer terug op de baan zie ik de klok in de richting van de 24 minuten gaan er ik kan er nog net binnen eindigen. Het ging moeizaam vanavond maar over de tijd mag ik niet klagen. Bram loopt een mooie tijd van 23,22 minuten, bijna anderhalve minuut sneller dan vorig jaar. 


Geen opmerkingen: