zondag 5 september 2010

Borken(D) 4e Burglauf 5 km - 18,51 min - 1e Plaats

Een mooie overwinning!
Als je op bijna 50 jarige leeftijd nog een wedstrijd mag winnen is dat mooi en het is nog mooier als het podium compleet wordt gemaakt door nog twee oude leeftijdsgenoten van 49 en 55 jaar en je samen de jeugd een beetje hebt afgetroefd. Nu weet ik wel dat je altijd afhankelijk bent van wat er op een wedstrijd afkomt maar als de snellere atleten er niet zijn kunnen ze ook niet winnen. Dit was het scenario bij de Burglauf in Borken.

Als ik me voor de wedstrijd heb ingeschreven en de kleedkamer binnenloop kom ik als eerste mijn Duitse hardloopvriend Heinrich Bauemer tegen. Het is altijd plezierig om tegen hem te lopen en we wisselen vaak van positie. De ene keer wint hij en de andere keer ben ik wat sneller maar er zit bijna nooit een groot verschil in. Zo versloeg hij mij de laatste Zomeravondloop in Aalten nog met twee seconden. Komende zondag neemt hij deel aan de Marathon van Münster en hoopt deze binnen de 3:30 uur te lopen. Succes Heinrich!

Hij heeft al twee keer aan de Burglauf meegedaan en samen lopen we een rondje van 2.500 meter warm. Wat me opvalt, is dat het een prachtig parcours is over klinkertjes en bospaden langs het water van de Jugendburg Gemen. Ook is het prima georganiseerd en de speaker spreekt van meer dan 100 vrijwilligers die alles tot een succes proberen te maken, de bier- en braadworst lucht komt je dan ook tegemoet.

Om 14.00 uur is de start, we moeten ons opstellen tussen twee bomen waar geen lijn of streep getrokken is. We tellen af in het Duits van zehn nach null en weg zijn we. De eerste honderden meters heb ik nog een jeugdig iemand bij me lopen maar ik schat in dat hij het niet vol kan houden en dat blijkt ook zo te zijn. Vanaf daar kom ik alleen te lopen en bij de doorkomst van de eerste ronde zie ik dat alleen Heinrich nog achter me loopt. Een podiumplek is al bijna binnen maar het lopen op zich gaat ook erg lekker. De afstand naar Heinrich wordt alleen maar groter en ik win dan ook vrij gemakkelijk vanmiddag.

Vermeldenswaardig is ook nog de prachtige prestatie van ons nieuwe AVA'70 lid Dirk-Jan Robbe, die na twee trainingen bij onze vereniging zijn Persoonlijke Record op de vijf kilometer al aan gort loopt.

uitslagen:



site organisatie 

met Heinrich Baeumer en Dirk-Jan Robbe (foto's Borkener Zeitung)

Geen opmerkingen: