zaterdag 12 mei 2012

Doetinchem 22e 5x5 Estafette - 25 km - 1:35:02 uur - 7e plaats

Nog ruim een halve kilometer en dan kan ik het stokje overgeven
Met Koninginnedag leek het er nog op dat ik me, net als enkele jaren terug, voor de 5x5 Estafette in Doetinchem weer voor een 'Blind Date' team moest opgeven. Voorzitter Henk Woolschot van AV ARGO kwam op de Markt in Aalten dan ook al belangstellend vragen wanneer hij mijn inschrijving tegemoet kon zien en of hij een team moest reserveren.

Het komt dit jaar dan ook allemaal een beetje laat op gang bij AVA'70 maar in de afgelopen week blijkt dat we nog met zes teams hebben ingeschreven. Maar liefst 87 teams hebben zich dit jaar opgegeven en als ik het van te voren allemaal zo inschat moeten we mee kunnen doen voor een plaats bij de eerste tien.

Het is dan ook al gezellig druk als we in Doetinchem aankomen en na het maken van de traditionele groepsfoto loop ik nog even de laatste kilometers van het parcours. Ik ben zelf altijd met dit soort evenementen het liefste de startloper en dat is ook dit jaar weer het geval. De eerste twee kilometers lopen lekker maar dan krijgt af en toe de wind vrij spel op het lange rechte stuk weg. Dit duurt ongeveer anderhalve kilometer en als we linksaf slaan op de weg in de richting van de atletiekbaan gaat het ineens weer wat gemakkelijker.

De kilometerbordjes staan mooi aangegeven maar dit is de 2e wedstrijd die ik zonder mijn sporthorloge loop en ik kan dan ook geen tijden onderweg bekijken. Het horlogebandje van mijn Garmin begaf het met de training en ik hoop dan ook dat ik het deze week terug krijg, ik ben er helemaal aan gewend. Weer terug op de atletiekbaan ga ik in 19.13 minuten over de streep en geef ik het stokje over aan Eric Demkes. Gerrit Ormel, Rob Berkelder en Wim Brinkman maken ons team compleet en eindigen we op een keurige 7e plaats.
Na de wedstrijd even bijpraten met fotografe Jannemien Bosman

Geen opmerkingen: