dinsdag 15 mei 2012

Gerard Tebroke Memorialloop - Deel 3: 10 kilometer

De start van de 10 kilometer in 2010
Op zaterdag 2 juni a.s. vindt de Gerard Tebroke Memorialloop plaats in Aalten. De wedstrijd is in een nieuw jasje gegoten. Zo is de start en finish verplaatst naar de Markt in het centrum van het dorp. Daarnaast is het programma gewijzigd en zijn er nieuwe onderdelen aan toegevoegd met het doel, om de wedstrijd mooier, gezelliger en sfeervoller te maken. Niet alleen voor de lopers en loopsters, maar zeker ook voor het publiek.
De komende weken zullen we met regelmaat op de wedstrijd vooruitblikken met nieuws en wetenswaardigheden over de Gerard Tebroke Memorialloop.

DEEL 3: G.T.M.-LOOP (10 KILOMETER)

Vele, vele jaren stond het Nederlands record op de 10 kilometer op naam van Gerard Tebroke. Logisch dan ook, dat deze afstand deel uit maakt van het huidige programma. Evenals alle andere afstanden, loopt het parcours dit jaar door het centrum van Aalten. Het deelnemersveld legt 5 ronden af, die gekenmerkt worden door klimmetjes, vals plat en klinkerstroken. Niet eenvoudig dus, maar wel zeer uitdagend! De atleten en atletes passeren ook 5 keer de Markt en kunnen rekenen op de toejuichingen van het publiek en de opzwepende teksten van speaker Henk Borgmeijer.
In het verleden hebben grote atleten en atletes deelgenomen aan de 10 kilometerwedstrijd en “scoorden”daarbij ijzersterke tijden. Een aantal daarvan heeft intussen al grote naam gemaakt in het marathonwereldje. Om verzekerd te zijn van snelle lopers, heeft de organisatie ook dit jaar contact gezocht met hardloopmakelaar Gerard van de Veen, die meerdere toplopers  in “zijn stal” heeft. Van de Veen heeft intussen laten weten, dat er een aantal (Afrikaanse) lopers in Aalten aan de start zullen verschijnen, die de 10 kilometer in een tijd kunnen afleggen rond de 31, 32 minuten. Een stukje topatletiek op 2 juni is dus een zekerheidje!
Natuurlijk hoopt de organisatie ook de lokale en regionale atleten en atletes uit om de uitdaging aan te gaan van de G.T.M.-loop over 10 kilometer. Een mooie gelegenheid om eens van start te gaan met de best atleten en atletes van de toekomst.
LET OP: DE VOORINSCHRIJVING SLUIT OP 20 MEI A.S.!!!

Deelname van:

Heren:
Shadrack Kemboi (Kenia), recent 2e in de marathon van Zürich - P.R. 10 km: 28.45 (Düsseldorf 2011)
Emmanuel Biwott (Kenia), P.R. 10 km 29.12 (Voorthuizen 2009)
Robert Lagat (Kenia), sterke jongen, zal zijn debuut maken in Europa
Asbel Kipsang (Kenia), trainingsmaat van wereldkampioen marathon Abel Kirui. Beloftevolle atleet, debuut in Europa
Gert-Jan Wassink Ned.
Jeroen van Erp Ned.
Dames
Emily Samoei (Kenia), dit jaar de winnares van de Marathon Barcelona (2:26 uur)
Rutendo Nyahora (Zimbabwe), P.R. 32.55 (Kaapstad 2012)

1 opmerking:

Geert zei

Alweer een sterk deelnemersveld, altijd erg leuk om naar te kijken.