dinsdag 7 augustus 2012

Winterswijk 10e Zomeravondloop 7 km - 31,10 min - 38e Plaats

Nog voor Wilco Dunnewold, even later kan ik hem niet meer bij houden
Bijna ieder jaar kom ik zaterdags van vakantie terug en is de dinsdag er op al de Zomeravondloop in Winterswijk. Dit jaar was ik al een week thuis en heb ik dus al weer een paar trainingen in de benen zitten en dat is te merken. Ik heb voor mijn doen vrij ontspannen gelopen en ik ben precies 50 seconden sneller dan een jaar eerder.

De loop op de vuilnisbelt is één van de weinige wedstrijden waar ik als een "berg" tegen op kan zien maar toch ben ik bijna ieder jaar aanwezig. Even lekker bijpraten met de andere atleten en wat vakantie ervaringen uitwisselen en dan ruim een half uur bikkelen op de bult! Maar het mooiste moment vind ik hier altijd, als ik de finishlijn voor de laatste keer gepasseerd ben.

Vaak schieten me dan de woorden "gelukkig hier ben ik weer een jaar vanaf" door het hoofd. Maar een jaar later sta ik er weer en ik heb ervaren dat ik niet de enige ben die er zo over denkt! Het evenement groeit nog steeds en er zijn bijna al het dubbele aantal atleten aanwezig dan enkele jaren geleden.

Het was dit jaar met de tiende keer de jubileumeditie van de Zomeravondloop en mijn zoon Tom heeft ze alle tien nog meegelopen! Hij loopt dit jaar een tijd van 35.41 minuten en is daarmee iets sneller dan vorig jaar. De organisatie geeft een lengte aan van 7.4 kilometer maar de meeste Garmins houden het in de buurt van precies 7 kilometer!
De 10e deelname van Tom aan de Zomeravondloop


Geen opmerkingen: