maandag 6 augustus 2012

Aankondiging van de 1e Twee Bruggenloop in Corle

Het parcours loopt over het fietspad langs de Boven Slinge
AVA`70 wilde graag een 4e wedstrijd toevoegen aan de serie Zomeravondlopen en liet daarbij het oog vallen op de Slingeplas als locatie. Bij het recreatiegebied zou een mooi parcours uitgezet kunnen worden. Vakantiepark de Twee Bruggen zou daarbij een uitstekende plek zijn voor de start- en finishlocatie. Beide partijen zochten elkaar en waren enthousiast over de plannen en zagen zeker mogelijkheden om een mooie wedstrijd te organiseren. Op dinsdag 14 augustus a.s. vindt de eerste editie van de Twee Bruggenloop plaats, waarbij behalve hardlooponderdelen ook een wandeltocht op het programma staat.

Tussen 18.00 en 18.30 uur kunnen de wandelaars vetrekken voor hun wandeltocht over 8 kilometer in de prachtige buitengebied van Bredevoort, Corle en Miste. Om 19.00 uur vindt de start plaats van de 1 kilometerloop, die bestemd is voor jongens en meisjes tot en met 9 jaar. De kinderen leggen een parcours af, dat loopt over het vakantiepark, dus aan publieke belangstelling zal het niet liggen. Een kwartier later is het de beurt aan de kinderen tot en met 15 jaar voor hun wedstrijd over 2 kilometer. Ook deze run gaat over verharde wegen op het vakantiepark.

De start van de wedstrijd over 6 kilometer staat gepland om 19.30 uur. Het deelnemersveld gaat vrijwel gelijk richting het prachtige buitengebied en komt na 1.5 kilometer aan bij recreatiegebied de Slingeplas, waar helemaal omheen gelopen wordt. Vervolgens gaat het weer richting de Twee Bruggen, waar nog een stuk over het park wordt gelopen in de richting van de finish. Hier zullen alle deelnemers een warm welkom worden geheten door Henk Borgmeijer. De spreekwaterval uit Dalfsen, behoort tot de besten in zijn soort en hij zal als speaker voor iedereen zijn woordje klaar hebben. Daarnaast zal ook een delegatie van het dweilorkest “de Eierjongens” voor vrolijke muzikale klanken zorgen.

Voorinschrijving is vanaf heden mogelijk via: www.ava70.nl. Daarnaast is inschrijving op de wedstrijddag mogelijk, vanaf 17.30 uur tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd. De start- en finish vindt plaats bij horecagelegenheid de Schoppe, Meenkmolenweg 23, 7109 AH Winterswijk, waar ook kan worden ingeschreven. Voor alle deelnemers is er een mooie medaille en ook is er voor de kinderen nog een extra verrassing. Daarnaast zijn er prijzen voor de nummers 1, 2 en 3 per categorie. De inschrijfkosten bedragen 2 euro voor de 1, 2 kilometer en de wandelaars, terwijl de deelnemers aan de 6 kilometer 4 euro betalen.

Ter voorbereiding op de Twee Bruggenloop wordt er op zaterdag 11 augustus a.s. om 14.00 uur een training georganiseerd voor de verschillende onderdelen. De deelname hieraan is gratis en er wordt gestart vanaf het sportveld van de Twee Bruggen. Na afloop is er tevens er de mogelijkheid om in te schrijven voor de wedstrijd. Voor meer informatie en voorinschrijving kan men terecht op: www.ava70.nl of contact opnemen met Frank Roos, tel.0543-476554   
De route van de 6 kilometer 

Geen opmerkingen: