zondag 26 augustus 2012

Hamminkeln(D) Citylauf - 5 km - 19.55 min - 1e plaats M50

Wachten op de prijsuitreiking met Heidie, Frank, Geert, Rob, Paul en Björn
Na de pittige Zomeravondloop en een warme Twee Bruggenloop, beide in Winterswijk, is dit al weer mijn derde wedstrijd na mijn vakantie. Van de laatste tien City-Laufs in Hamminkeln, net over de grens achter Bocholt, heb ik alleen bij de editie van 2010 verstek moeten laten gaan. Ik vind het dan ook altijd een gezellige wedstrijd om naar toe te gaan, zeker als je met bijna 20 atleten van AVA'70 aan de wedstrijd deel neemt.

De start is 's morgens al om half tien en na een opzwepend muziekje klinkt het startschot. De eerste kilometer gaat in 3,51 minuten en ik zit niet ver achter Paul, Frank en Rob, dus dat zit wel goed. Het verschil wordt wel iets groter maar ik kan goed in mijn ritme blijven. Op de lange rechte weg naar de finish merk ik dat er toch nog behoorlijk wat wind staat maar het is gelukkig een stuk minder warm dan in de voorgaande jaren, bijna ideaal loopweer dus.


Na 9,51 minuten begin ik aan mijn tweede ronde en zit ik stiekum aan de 20 minuten grens te denken. Toch zal het nog een hele klus worden om binnen die tijd te gaan finishen maar ik ga er wel voor. Bij het vier kilometer punt, doorkomst in 16.07 minuten, zie ik dat er een tijd van onder de 20 minuten inzit als ik een erg goede laatste kilometer kan lopen. Het voordeel van dit soort wedstrijden is dat er altijd genoeg atleten voor je lopen en dan gaat het lekker als je nog iets over hebt.


Mijn doel voor vandaag was om weer in de richting van de 4 minuten per kilometer te komen en dat is goed gelukt. Ik ben tevreden over de tijd, al heb ik in de voorgaande jaren maar één keer langzamer gelopen. Bij de City-Lauf heb je in iedere leeftijdsklasse van vijf jaar een klassement en we staan daarom ook met zeven Aaltenaren of AVA'70 leden op het podium. De goed gevulde tassen nemen we dankbaar mee naar de Achterhoek. Het kost een beetje maar dan heb je ook wat!

Bij iedere Duitse wedstrijd krijg je bijna een oorkonde


Geen opmerkingen: