woensdag 5 september 2012

Neede 4e Kooweide Run 6,2 km - 25,09 min - 7e plaats

AVA`70 atleten onthaasten in Neede

Een mooie doordeweekse loop, die gekenmerkt wordt door zijn eenvoud…Zo laat de Kooweide-Run in Neede zich het beste omschrijven. De plaatselijke ijsclub had de loop voor de 4e keer op de kalender gezet en trok tientallen plaatselijke en regionale lopers richting het buitengebied tussen Neede en Rietmolen. Een drietal AVA-leden, te weten Geert Wevers, Dirk-Jan Robbe en Frank Roos hadden besloten om ook te gaan starten en zagen de deelname vooral als een goede test voor de KrampRun, die komend weekend op de agenda staat. Het allerhartelijkste welkom klonk ons als bekende muziek in de oren. Onze eigen Gerrit Heinen stond dan ook aan de knoppen en praatte alles aan elkaar, dus dat haalde al de nodige wedstrijdspanning weg. De jeugd beet om 18.45 uur het spits af, een half uurtje later gevolgd door de volwassenen.

Vanaf de start bij de grasgroene ijsbaan ging het in de richting van het prachtige natuurgebied `t Vleer, dat ooit een openluchtzwembad bleek te zijn geweest. Vervolgens trok het peloton over de verharde weg op Zorgboerderij “de Berkelhof” aan, waar de stilte slechts wed gebroken door de passerende hardlopers en loopsters. Bijzonder was de passage door het stiltebos, een uitgestrekt veld waar de atleten tussen de pas geplante herinneringsbomen door slingerden. Daarna ging het weer over de verharde weg richting start en finish.

Omdat het zo`n prachtige ronde was, mocht het rondje van 3,1 kilometer nog een keer worden afgelegd en storten de deelnemers zich vol overgave na de passage bij de ijsclub opnieuw in de prachtige omgeving. Geert Wevers en Frank Roos wisten zich te nestelen in de subtop en liepen beide hun eigen wedstrijd. Dirk-Jan volgde op korte afstand en liet zien dat de vorm groeiende is.

Na afloop was het trio geelhemden tevreden over de geleverde prestatie, maar overheerste vooral het gevoel van het genieten van de schitterende omgeving van rust en natuur. Zaterdag in Varsseveld zal het decor bij de KrampRun geheel anders zijn, maar als de vorm hetzelfde is, zullen de AVA`70-mannen ook dan vast weer tevreden zijn….. 

3 opmerkingen:

Geert zei

Mooi beschreven Frank, bedankt!

Anoniem zei

Wat een geweldig verslag,één die z'n weerga niet kent. Het doet me bijna denken aan een gesetteld iemand, waar ik overigens fan van ben,die de avondetappe verslaat.

Jan Kornegoor zei

Dag Geert

Leuk dat je één van de deelnemers van de Kooweide Run was en daarbij ook nog een goede tijd noteerde.

Bijzonder verrast waren we door je positieve reacties en foto's. Je ziet maar weer dat je ook groot kunt zijn in kleinschalige lopen.

We danken je voor je positieve reacties en hopenlijk zal dit eventuele twijfelaars voor deelname over de streep trekken.

met vriendelijke groet namens de Organisatie Kooweide Run

Jan Kornegoor