zondag 2 september 2012

Verslag van het 30e Rondje Oude IJsselstreek

Pieter Hubers loopt het gedeelte tussen koffieboerderij Groot Nibbelink en het gemeenschapshuis in Sinderen (foto Jelle Hubers)
Dertigste editie Rondje Oude IJsselstreek voor Running team Achterhoek

GENDRINGEN – De 30e editie van het Rondje Oude Ijsselstreek, een jaarlijkse estafetteloop georganiseerd door atletiekvereniging Atletico’73 werd een zege voor het Running Team Achterhoek. Jelle Schoenmaker, medeloper en oprichter van het team was content met de overwinning in de jubileumeditie met een winnende tijd van 3 uur en 4 minuten. Het team bestond uit snelle atletiekliefhebbers waaronder Mark te Brake, Jeroen Reintjes, Dionne Sloot, Thijs van Aalten, Zowie ten Have, Bram Tolkamp en Joris Petterson. Het team had continue lopers op de eerste en tweede plaatsen, waardoor de eindzege het team niet meer kon ontgaan. Vooral in het begin was er weinig concurrentie. In vorige edities werd er iets sneller gelopen. Zo stond de klok in 2010 stil op 3.00 uur en in 2011 op 3.03 uur. Het parcours was identiek als in de vorige aflevering. De tweede ploeg, Wijn-Jans en de Kinderen met teamleden waaronder Saskia, Peter en Harry Weinans kwam halverwege het evenement nog wat opzetten, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een tweede plaats in 3.09.23 uur. Survivalteam Ropes and Running uit Dinxperlo eindigde als derde in 3.11.21 uur.  De Ploeg van de Ponsen Runners uit Dinxperlo eindigde als laatste ploeg in 4.29.47 uur. Gestart werd er in drie golven op de atletiekbaan in Gendringen waar ook de finish plaats vond. De echte recreanten startten als eerste, waarna de wat snellere golf kwam en na tien minuten de snelste lopers van start gingen. Na vier etappes kwam de snelste golf alweer samen. Ploeg Run4Fun, een ploeg met alleen maar dames kreeg een bonificatietijd van 24 minuten. Het leverde hen uiteindelijk een achtste plaats op. 

Voorzitter Gerard Jansen van Atletico’73 was bijzonder blij met het verloop van het jaarlijkse estafette-evenement. ‘’Dit jaar kwamen er 45 ploegen aan de start, een stijging ten opzichte van vorig jaar met tien ploegen.  Dat betekende een geweldige groei. Dat betekent dat ons evenement aan blijft slaan en dat het hardlopen weer in de lift zit. Met name de onderlinge sfeer en saamhorigheid was groot. Met in totaal 450 mensen op de been is het toch een groot evenement dat jaarlijks in deze gemeente op de eerste zondag van september actief is. Met vijftig vrijwilligers liep alles gesmeerd.  Met name op de wisselpunten was het erg druk. Misschien iets voor de volgende evaluatie. De teams bestonden uit acht lopers. Er moest een afstand van 47,3 kilometer afgelegd worden. Zestig procent van het parcours liep over onverharde wegen verplaatst over de gehele gemeente. De routes lieten prachtige plekken binnen de gemeente zien. Dit werd door de deelnemers bijzonder gewaardeerd. In de gemeente was er sowieso veel te doen. Vermeldenswaardig was de dertigste deelname van ploeg Zoef die dit jaar met maar liefst zes ploegen op kwam dagen, voor ons als organisatie een grote en blije verrassing.  Zoef deed immers al vanaf het begin mee. Het enthousiasme was groot. Er werden snelle tijden gelopen en de onderlinge strijd was compleet. Ook de atletiekbaan lag er weer uitstekend bij. Samen maken wij ons nu op voor het 40-jarig bestaan van onze vereniging op 1 september 2013.’’ 

Einduitslag 30e editie Rondje Oude IJsselstreek: 1. Running team Achterhoek 3.04 uur, 2. Wijn-Jans en de Kinderen 3.09.23 uur, 3. Ropes and Running 3.11.21 uur. Middelste team: Kapster Esther Thuis, Hair and Make Up 3.51.37 uur, Rode Lantaarn: De Ponsen Runners (Dinxperlo) 4.29.47 uur.

alle uitslagen

1 opmerking:

Jelle zei

mooie foto geert
waar is de foto dan waar ik op sta
ik dacht dat jij die er ook op wou zetten
ik heb vanavond met Tim 40 minuten aan 1 stuk hard gelopen ging heel goed tot zaterdag